Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Com’ON Sepsi: októberben megvalósuló kezdeményezések

Com’ON Sepsi: októberben megvalósuló kezdeményezések Kovászna megye

A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után, szeptember 13-ával elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során a nyertes csapatok által összesen 25 akció kerül megszervezésre, közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben.

Az októberi hónap eseményeinek sorát az Alternatívák az oktatásban című előadássorozat első rendezvénye nyitja október 4-én, 18 órától, a Váradi József Általános Iskola dísztermében, mely az alternatív pedagógia eszközeit mutatja be egy kiállítással összekötve; október 20-án, 18 órától pedig a Babeș Bolyai Tudományegyetem dísztermében folytatják az alternatív oktatás témájának feltárását, egy Kerekasztal-beszélgetés során, helyi és külföldi előadók segítségével. Szintén egy különleges nevelési módszert alkalmazva, Szőcs Botond (zongoraművész) és barátai is útra kelnek október 5-én, hogy városunk általános iskolásaival megismertessék a komolyzene világát, Zenéljünk együtt! kezdeményezésük során. 

Ezt követően a sporteseményeké lesz a főszerep, hiszen október 6-8 között a Freed csapat Felhők felett eseménye során a Romániai Hegyimentő Szolgálat önkéntesei tartanak bemutatót a mászással kapcsolatos elméleti tudnivalókról, amit ezután a résztvevők gyakorlatban is kipróbálhatnak. Október 7-én 15 órától a Szépmezői sportpályán a kiskorúak védett kategóriájában díjazott FutGól csapata a szépmezői „veterán” és pályakezdő focisták összecsapásának szolgáltatnak lehetőséget, míg a Turulkupa során (szintén október 7-én 15 órától) a résztvevők egy ügyességi pálya akadályait legyőzve fejleszthetik állóképességüket Bendekmezőn.

A hónap második felében megvalósul a FaithFusion csapatának első rendezvénye is: egy Interaktív filmest október 14-én 20 órától a Művészmoziban, mely megérinti a szíveket és inspiráló beszélgetéseket indít el. A legfiatalabb résztvevők közé tartozó SepsiÉRT csapat október 19-én 9 órától a Faültetés SepsiÉRT eseményét valósítja meg, így az elkötelezettség és a közösség jelképeként szolgáló fákat ültetnek majd Sepsiszentgyörgy emlékerdőjében, a Földszint Élő alkotások eseménysorozata pedig városunk kihasználatlan területeit változtatja természetművészeti alkotásokká, első alkalommal október 14-én, 9 órától a Híd utcában.

A zene kedvelőinek is szolgálhatunk jó hírekkel: a Beats&Believes kezdeményezés október 27-én 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében a helyi fiatalok számára nyújt egy különleges élményt, a rap műfaja és a keresztény értékek ötvözése által, október 28-án 10 órától pedig, a Kónya Ádám Művelődési házban a Klasszikus zene kisgyermekeknek rendezvény során a kisgyermekes családok testközelből ismerkedhetnek a klasszikus zene hangzás világával. Az októberi események sorát a közönségszavazáson első helyezést elért Tanulj az életmentésről csapat Képzési hétvégéje zárja  október 28 és 30 között, egy háromnapos elsősegélynyújtási alapokat bemutató- és fejlesztő tábor során a sugásfürdői Szarvas villában.

Szintén az októberi hónap során kerül megvalósításra a RAW csapat két eseménye is: az Univerzum titkai című kezdeményezés egy szabadtéri beszélgetés a csillagászat sokat vitatott kérdéseiről, a Kávéműhely pedig a kávézás művészete iránt érdeklődőket invitálja egy kávé kóstolással egybekötött ismeretterjesztő előadásra (további információk hamarosan).

Alternatívák az oktatásban

Az Alternatívák csapat szervezésében

Kiállítással egybekötött előadás

Időpont: október 4., 18 óra

Helyszín: Váradi József Általános Iskola díszterme

Kerekasztal-beszélgetés

Időpont: október 20., 18 óra

Helyszín: a Babeș-Bolyai Tudományegyetem díszterme

 

Zenéljünk együtt

Szőcs Botond és barátai szervezésében

Időpont: október 5., 8 óra 30 perc

Helyszín: Váradi József Általános Iskola

 

Felhők felett 

A Freed szervezésében

Időpont: október 6-8.

Helyszín: Hamarosan

 

FutGól

Az Futgól csapat szervezésében

Időpont: október 7., 15 óra

Helyszín: Szépmezői sportpálya

 

Turulkupa

Az Turulkupa csapat szervezésében

Időpont: október 7., 12 óra

Helyszín: Benedekmező

Indulás: Újnegyedi Stadion, 11 óra

 

FaithFusion

Az FaithFusion csapat szervezésében

Időpont: október 14., 20 óra

Helyszín: Művészmozi (Körösi Csoma Sándor 10)

 

Faültetés SepsiÉRT

A Sepsiért csapat szervezésében

Időpont: október 19., 9 óra

Helyszín: Sepsiszentgyörgyi emlékerdő 

 

ÉLŐ ALKOTÁSOK

A Földszint szervezésében

Első alkalom:

Időpont: október 14., 9 óra

Helyszín: Híd utca

 

Beats&Believes

Az Advent Sepsin szervezésében

Időpont: október 27., 19 óra

Helyszín: A Székely Mikó Kollégium konferenciaterme

 

Klasszikus zene kisgyermekeknek

A Classics for Kids szervezésében

Időpont: október 28., 10 óra

Helyszín: Kónya Ádám művelődési ház 

 

Képzési hétvége

A Tanulj az életmentésről szervezésében

Időpont: október 28-30., 12 órától

Helyszín: Sugásfürdő, Szarvas Villa 

 

Az univerzum titkai

A Raw csapat szervezésében

Időpont és helyszín hamarosan 

 

Kávéműhely

A Raw csapat szervezésében

Időpont és helyszín hamarosan

 

A kezdeményezésekkel kapcsolatos további tudnivalók megtalálhatóak a Com’ON Sepsi weboldalán, a comonsepsi.ro-n. 

A Com’ON Sepsit a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a PONT Csoport valósítja meg, a folyamat fő támogatója Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Városi Tanácsa, társtámogatója pedig a Román Kereskedelmi Bank (BCR).

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások