Felhívás!

Burrogtattak is neki

Burrogtattak is neki Kovászna megye

Rangos vendége volt tegnap a Haszmann Pál Múzeumnak. Gróf Kálnoky Tibor úgy döntött, megmutatja távoli rokonának, Károly walesi hercegnek a híres csernátoni mezőgazdasági szerszám- és gépgyűjteményt.

A brit trónörököst elbűvölte a skanzen sokszínűsége, közel másfél órát időzött ott a háziak kalauzolásában. A múzeumi gyűjteményt Haszmann Pál és D. Haszmann Orsolya ismertette, az alapkiállításnak otthont adó kúriánál pedig a tulajdonos Damokos testvérek, Csaba és Zsolt fogadta és köszöntötte a királyi sarjat.

– Károly herceg nagy érdeklődést tanúsított a gyűjtemény iránt, a népfőiskola műhelyében bemutattuk a bútorfestést és a fafaragást, illetve azok oktatásáról is szóltunk – mondta el lapunknak D. Haszmann Orsolya. – Különösen az alkotótevékenység, a gépek ragadták meg a figyelmét, de érdeklődve járta be a székely házakat, és nosztalgiázott a rádiós kiállítás darabjait látva, ahol az egyik patefont is megszólaltatta édesapám.

A múzeumi látogatás után a herceg és kísérete a Fellegvár irányából indult az Ika várához, ahol Bölöni Dávid polgármester várta őket. A herceg megmászta a Várbércet, felment a vártoronyba, aztán egyórás erdei sétát tett a gróffal végig a bércen, majd kíséretével együtt elhagyta Csernátont.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. június 6., 21:13
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Az ilyen királyi sarjaknak köszönhetjük a sok menekültet,mert gyarmataikon kizsákmányolták,most meg eljöttek hozzánk is,h szerre felvásárolják/˝visszakapják˝ az erdeinket,mezeinket,oszt kioktatnak,h hogy kellene jobban élni!!!!