A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Bürokráciát okol a hivatal

Bürokráciát okol a hivatal Kovászna megye

2016 nyarán robbant ki a sepsiszentgyörgyi „játszótér-botrány”, amikor a megyei fogyasztóvédelmi hivatal több tízezer lejes bírságot szabott ki a polgármesteri hivatal karbantartásában lévő edzőpark, játszóterek miatt. A napokban a fogyasztóvédelem vezetője kijelentette, idén újabb ellenőrzések várhatók.
Mircea Diacon, a fogyasztóvédelem főfelügyelője lapunknak azt nyilatkozta, a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal egyetlenegy engedéllyel sem rendelkezik, ami a hatásköre alatt lévő több tucat játszóteret illeti.
– Idén folytatjuk az ellenőrzéseket, és a rendellenességeket bírságoljuk. A megyeszékhelyi létesítmények alatti terület nincs a hivatal tulajdonában, legalábbis nem tudták igazolni a tulajdonjogot. Kézdivásárhelyen például kisebb rendellenességeket tapasztaltunk, de minden engedélyük törvényes. Más városokban, hivataloknál is jártunk, Bodzafordulón is bírságoltunk – magyarázkodott Diacon, hangsúlyozva, hogy az illegális létesítményeket le kéne bontani.
Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok az ellenőrzések hírére elmondta, a játszóterek esetében elsősorban az a kifogás, hogy ezek nincsenek bekerítve, ahogyan azt a törvény előírja.
– A közpénz mellett a bekerítéshez építési engedélyre van szükség, az engedélyhez pedig pontos tulajdonjogi helyzet követeltetik. Az azonosításon akadtunk fel. Manapság nagyon nehéz jogilag tökéletes telekkönyvi helyzetet tisztázni, felmutatni, így amikor választanunk kell, hogy egy felújítandó utcát vagy egy játszóteret azonosít­tas­sunk-e, akkor a választás mindig az utcákra esik, amiből rengeteg van, és ezeket sem győzik elkészíteni a leszerződött vállalkozók – magyarázta Czimbalmos, elismerve, hogy papírformaságok miatt továbbra is „előállítható”a polgármesteri hivatal. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.