Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Büdzsémódosítás Baróton

Büdzsémódosítás Baróton Kovászna megye

Barót tanácsának november 11-i, rendkívüli ülésén költségvetést módosítottak, két ingatlan Barót város magánvagyonához való tartozását igazolták a tanácsosok, ugyanakkor a polgármester ismertette a számvevőszék tavalyi ellenőrzéseinek eredményét.

Hirdetés
Hirdetés

Bizonyos beruházásokból, melyek ebben az évben nem valósulhatnak meg, pénzt vontak el, azokat áthelyezték más beruházásokhoz, illetve a város saját költségvetésébe. 30 ezer lejt irányoztak elő például év elején azért, hogy az iskolánál orvosi és fogorvosi rendelőt létesítsenek, mely objektív okok miatt azonban nem tud megvalósulni, ezért a pénzt innen visszavonták.

Benedek Huszár János polgármester azt mondta, a készülő új iskolaépületben lesz ilyen rendeltetésű helyiség, a meglévőkben viszont nem tudtak azonosítani a célnak megfelelő helyiséget, ezért már nem foglalkoznak vele. Az erre szánt 30 ezer lejt félretették, a rendeltetése ugyanaz lesz: orvosi és fogorvosi rendelő berendezése, de majd csak az új iskolaépületben.

A B1-es és B2-es tömbházak mögött tűzifa tárolására alkalmas raktárakat szeretett volna kialakítani a hivatal 50 ezer lej értékben, de ezt az elképzelést is visszavonták. A Nagy István volt polgármester által építtetett hulladékgyűjtő-szigetek lebontása – melyeknek anyagát felhasználták volna – jogi természetű akadályokba ütközött. Később megvalósítjuk ezt az elképzelést – mondta a polgármester.

120 ezer lejt terveztek ugyanakkor felhasználni az elektromos töltőállomások létesítését lehetővé tevő pályázatra a városban, mely pályázatot végül is nem tettek le, ám nyolc ilyen töltőállomás mégiscsak létesülhet Baróton, mert azokat bevették a PNDR 2 alapból finanszírozott pályázatokba. A polgármester 61.400 lejjel javasolta bővíteni a Gaál Mózes-iskolához tartozó épületek energetikai rehabilitálását lehetővé tevő tanulmány költségét, azt topofelmérésre, geotechnikai tanulmányokra, szakértői és energetikai auditokra költenék.

100 ezer lejt terveztek a helyi szállítási vállalat járműállományának bővítésére is, viszont a járművek magas ára miatt „ez a beruházás is okafogyottá vált” – ismertette a tanácsosokkal a polgármester. 41.100 lejjel kiegészítették viszont a zöldségpiac beruházását, mert voltak a „tervbe be nem vett részletek” a felújítás során, amiket muszáj volt finanszírozni.

Összesen 197.500 lejt vettek vissza a tervekből és fordítottak a saját működési költségeikre a hivatalnál. 300 ezer lejt kapott a hivatal a kormány tartalékalapjából is, és a diákok utaztatásának a fedezésére is csurrant 24.330 lej. A város költségvetése 113.800 lej többletbevétellel is bővült, ami jogi személyek adóiból származik, 116150 lej jogdíjat is kaptak, ami a különböző bányászati tevékenységekből származik (borvíz, kavics kitermelése). <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. november 16., 5:26
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Igeret szep szo,s a bolondnak orom.Sok terv,ami kezdettol halott volt…de igergetunk,mert ugye az ingyen van,kozben kidobunk par tizezer lejecsket egy ujabb felmeresre,egy ujabb palyazati dokumentaciora.Eredmeny meg nulla.Ez a polgarmester is ugyanolyan hazug,mint az elozoek,semmi valtozas.O meg a klikkje legyenek boldogok,a tobbi meg…ahogy lehet.