Felhívás!

Botlott a jelentgető

Botlott a jelentgető Kovászna megye

Mostanában nem minden jön össze Dan Tanasănek. A hivatásos feljelentő, aki gyakorlatilag minden magyar kezdeményezést megtámad, és csak az általa ismert „európai méltóság” nevében folyamatosan gyűlöletet kelt, a magyarság ellen uszít, pert vesztett a bíróságon.

A notórius jelentgető még 2016-ban bepanaszolta a Kovászna megyei tanácsot, hogy „törvénytelen módon” a román megnevezés alá (nem fölé, nem mellé, hanem alá) magyarul és angolul is felírja az intézmény nevét.

A bíróság akkor túlságosan általánosnak minősítette a feljelentést, és elutasította. A feljelentő legközelebb, amikor a ki tudja hányadik panaszában a megyei tanács egy háromnyelvű fejléces papíron nyújtott be két dokumentumot a bíróságra, ismét feljelentette az önkormányzatot, ezúttal erre a két dokumentumra hivatkozva. A bíróság most elrendelte ennek a két dokumentumnak a megsemmisítését, és újrakiadását román fejléccel (azt nem közölte, hogy egy lezárt bírósági ügyben, egy lefűzött aktában, ezt konkrétan mi módon lehetne kicserélni) – tudtuk meg Tamás Sándor megyetanácselnöktől.

– Ugyanakkor a bíróság elutasította, hogy tiltsák be a jövőben a háromnyelvű fejléces papírok használatát, így kiderült: tulajdonképpen eddig sem szegtünk törvényt – nyilatkozta Tamás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások