Börtönre számíthat a juhász

Börtönre számíthat a juhász Kovászna megye

Egyelőre a Hargita megyei ügyészségtől függ annak a Sz. J. nevű csernátoni juhásznak a sorsa, aki nemrég nadrágszíjjal felakasztotta kutyáját, és az állatkínzó videót közzétette a Facebookon (erről lapunkban már beszámoltunk). Az elkövető, aki évekkel ezelőtt még a saját anyjára is rágyújtotta a házat, jó eséllyel börtönre számíthat, de jelenleg bottal ütik a nyomát.
Amint azt már megírtuk, nemrég Hargita megyében, pontosabban Kászonaltízben történt brutális állatkínzás. Akkor Forró Béla, a kézdivásárhelyi Székely Kutya Klub elnöke lépett az ügyben, értesítette a hatóságokat, akik nyomozásba kezdtek. Forrótól megtudtuk: a szemtanúk beszámolója szerint az eb kivégzése brutálisabb volt, mint ahogy a videón látszott, ugyanis a nadrágszíjas akasztás előtt már kötéllel is próbálta a kutyát felkötni a juhász, de azt a kutya túlélte, sőt a videón látott felkötését is túlélte, csak az oxigénhiány miatt esett össze. A juhász azt hitte, elpusztult, és otthagyta, de az eb jobban lett, és visszament az esztenára a gazdájához. Itt a juhász egy fejszével szó szerint kivégezte. Utána az eb testét az erdőbe vitte, de azt már nem találták meg a hatóságok, addigra feltehetően felfalták a vadak.
Forró leszögezte: szeretné, ha precedens teremtődne ebből a kegyetlen esetből, és a 2004/205-ös törvény alapján börtönbüntetést kapna az elkövető, aminek országos jelentősége is lenne, hiszen a börtönbüntetés híre a későbbiekben talán megfékezné a további állatkínzókat. Forró, aki napirenden van a nyomozással, megjegyezte, egyelőre a juhásznak nyoma veszett, de az ügyészség vádemelése után minden bizonnyal kézre kerül.
Az már más kérdés, hogy még milyen büntettek lapulnak az elkövető életrajzában, ugyanis Sz. J. már szerepelt lapunk hasábjain: pár éve Csernátonban a saját anyját zárta be a házba, és gyújtotta rá az épületet. Szerencsére az asszony kimenekült, viszont a ház leégett. Emellett az egyik helyi gazda csűrjét is felgyújtotta, s értesüléseink szerint az egyik munkaadóját is gyújtogatással fenyegette, miután az állítólag nem fizetett neki időben.
Forró hangsúlyozta, hogy az állatkínzást komolyan veszik mind az állatvédők, mind a hatóságok, hiszen a kivizsgálásba a Kovászna Megyei Állategészségügy keretében működő állatvédő rendőrség is bekapcsolódott, és mindent megtesznek azért, hogy méltó büntetésben részesüljön az elkövető. Kiemelte, ha bárki, bárhol találkozik állatkínzással, azonnal értesítse a Benji Állatvédő Egyesületet vagy a Székely Kutya Klubot a 0728.266.502-es telefonszámon.
Megjegyeznénk, hogy nem sokkal a kutyaakasztást követően egy sepsiszentgyörgyi asszony tett feljelentést a rendőrségen, miután a kutyáját a szomszédja egy lapáttal agyonverte. Ez esetben is kivizsgálás történt, és mint azt Nicoleta Tolvaj Marin rendőrségi szóvivő a sajtónak megerősítette: amennyiben beigazolódik a szomszéd bűnössége, akkor a 2004/205-ös törvény értelmében 3 hónaptól 1 évig terjedő börtönbüntetést kaphat. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. május 7., 8:21
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az esztenakon kell keresni ezt az emberi mivoltabol kivetkozott szadista allatot,ugyanis az ilyenek ott szoktak elrejtozni a hatosagok elol.Es bunvad ala fogni azokat a gazdakat is akik rejtegetik az ilyen csobanokat!Egyebkent a ciganytanyakon is lehetne filmezni ilyen es ennel szadistabb modon kinzott es kivegzett allatokat,fokeppen kutyakat es lovakat! Ugyhogy a ricskoknal sem artana razziazni!

 • User
  Dátum: 2018. május 7., 9:02
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ez a buzgalom nagyon helyes. Milyen jo volna ha azokat is ilyen buzgalommal ítélnék el, akik ’89-ben, ’90-ben embereket öltek, ölettek meg.

 • User
  Dátum: 2018. május 7., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Annyi buncselekmeny es kiserlet utan , meg mindig szabadon, a kutyajat is kivegezhette????? Hol volt a rendorseg ? Mar reg a dutyban kellett volna legyen!!!

 • User
  Dátum: 2018. május 8., 16:01
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ha szemtanúk voltak akkor őket is meg kell büntetni.Mivel senki sem lépett közbe,hogy megakadályozza gondolom ők is élvezhették a “műsort”.Sokat elárul az ilyen emberek jelleméről.És sokat elárul a hűségről, az a kutya visszament miközben bántották és életére törtek.Ez a különbség az eb egy önzetlen hűséges állat miközben az ember kegyetlen vérszomjas.