Felhívás!

Borcsa kontra Tusa

Borcsa kontra Tusa Kovászna megye

Stand up komédiára emlékeztető elemek, illetve személyeskedéssel telített sárdobálás sem hiányzott a Szenkatolnán megtartott falugyűlésről, melyet kedd estére hívott össze az előválasztáson induló egyik polgármesterjelölt, Borcsa Géza, hogy szembesítse a lakosságot a községvezetés eddigi teljesítményével. Kiderült, az emberek egy részében sok indulat felgyűlt az évek során.

Mint már megírtuk, Kovászna megyében egyedül Szentkatolna községben tartanak állóurnás előválasztást annak eldöntésére, hogy ki legyen az RMDSZ polgármester-jelöltje a nyáron esedékes helyhatósági választásokon. Március 1-én, vasárnap Tusa Levente jelenlegi polgármester, illetve kihívója, Borcsa Géza mezőgazdász „mérkőzik meg”. Az előválasztást a községben eddig nem tapasztalt hevességű kampány előzi meg, melynek égisze alatt Tusa szórólapokkal igyekszik alkalmasságáról meggyőzni a közvéleményt, míg Borcsa – a szórólapok mellett – a község minden falujában fórumot szervez(ett).

A zsúfolásig megtelt szentkatolnai művelődési házban ezért ő köszöntötte az egybegyűlteket, akik között nem csak helybéliek, hanem a község más településein élők is voltak. Bemutatkozásként elmondta, hogy foglalkozását tekintve mezőgazdász, kétgyerekes apa, és közel 40 éve részese a szentkatolnai közösségi életnek. Felidézte, annak idején Szentkatolna virágzó község volt, viszont az elmúlt években jóformán semmilyen előrelépés nem történt, messze lemaradt a környékbeli településekhez képest.

Emellett a focicsapat megszűnését, a település arculatának elhanyagolását, a sáros utakat, a gazdák nem megfelelő támogatását, illetve az óvoda elnéptelenedését rótta fel a községvezetésnek, jobban mondva a csapatával együtt jelenlévő Tusa Leventének. Borcsa úgy véli, sem a kultúra, sem a sport, sem az oktatás nem kap megfelelő támogatást, meglátása szerint 16 év alatt sokkal többet lehetett volna tenni ezen a téren.

A Tusa táborát erősítők közül Fülöp Barna alpolgármester azt bizonygatta, hogy a focicsapat megszűnésért nem az önkormányzat okolható, hanem inkább az a tény, hogy nincsenek olyan fiatalok, aki játszanának, lévén, hogy sokan külföldön keresik kenyerüket. A település arculatáért pedig főleg az emberek a felelősek, mondta, hiszen hiába bátorították a szentkatolnai tömbházakban élőket, hogy csináljanak lakótársulást, és úgy pályázzanak felújításra, nem mutattak iránta érdeklődést.

Zsigmond Mária óvónő elmondta, 39 gyerek van beírva a napközibe, és a megyei tanfelügyelőség visszajelzése alapján a katolnai óvoda kimagasló helyen szerepel megyei szinten. Szerinte nem az önkormányzatban kell keresni annak okát, hogy a szülők miért Kézdivásárhelyre viszik a kicsiket. Maga Tusa Levente is felszólalt, mondván, a községben elért és folyamatban lévő megvalósításokról szórólapokon számol be részletesen. Hangsúlyozta, egy dolog elméletben dolgozni, és más gyakorlatban, hiszen a be nem hajtott adók miatt jelentős a hiány az önkormányzat kasszájában.

Fülöp Ernő helyi fiatal, egykori futballista ugyancsak fájlalta, hogy a faluban megszűnt a focicsapat, és a focipálya elhanyagolt állapotát is felemlegette. Ábrahám Géza martonfalvi RMDSZ-es tanácsos azt vágta Tusa szemébe, hogy sokak ellen folytat bosszúhadjáratot, akikkel összetűzésbe került, azoknak minduntalan igyekszik keresztbetenni. Számonkérése során odáig jutott, hogy már azt is megkérdezte a polgármestertől, „kihez jár délután háromkor a tanács autójával”.

Ahogy telt az idő, egyre inkább előtérbe kerültek az indulatok. Az értelmes vita, a konkrétumok helyett az egymásra mutogatás került előtérbe, amiből mindkét tábor kivette részét. A hangulatból annyit mindenképp ki lehetett szűrni, hogy a 16 éve regnáló polgármester ezúttal kemény ellenfélre akadt.

Borcsa Géza ma Márkosfalván, holnap Imecsfalván tart falugyűlést.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. február 28., 13:16
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Az a baj, hogy ilyen “asztat” író emberkék osszák az észt ,fogalmuk sincs a politikáról, helyesírásról és még sok mindenről. Na de ha már ha van internet, akkor ő is hozzászól, annyi a nem is tud helyesen írni, fonetikus székely nyelven ,ahogy mondja úgy írja. Jól van az úgy neki, az a lényeg hozzászólt . És Tusa Levente ne tűnjön el én “asztat” mondom!!!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 8:14
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Borcsa a bemutatkozáskor még az életkorát sem tudta pontosan megmondani és hogy 40 éve gazdálkodik kérdem én hol gazdálkodik 40 éve mikor 1989-ig kommunizmus volt tehát ha azóta gazdálkodik akkor is csak 31 éve.Ennyire nincs tisztába az évekkel ? Lehet hisz azt sem tudja mikor született.

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 10:18
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Nem azt mondta hogy 40 éve gazdálkodik hanem hogy “Közel 40 éve dolgozom Szentkatolnán” Ha valaki figyelmesen tudna olvasni! És hogy idô közben évet töltött mert születésnapja volt! Ha érdekel valaki!

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 11:48
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az újságcikkben valóban azt írja hogy 40 éve részese a szentkatolnai közéletnek de a gyülésen tényleg azt mondta hogy 40 éve gazdálkodik az ott levő Tusa Levente jelenlegi polgármester rá is kérdezett hogy az hogy lehetséges?

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 13:18
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem értek egyet azzal.hogy a kampány gyűlésen mert kell foglalkozni a jelölt.magany életével mert nem.arrol.beszelgetnek hogy mit tett a községben.mert tett nagyon sok mindent az igaz hogy még van amit tenni de amit a költségvetés engedett azt. megcsinalta.es ha engedjük.hogy.tovabb jusson majd fojtassa meg olyan polgármester nem született hogy mindenkinek
  tetszeljen igaz az is hogy ember hibanelkul nincs de a hibákból.lehett.tanulni engedjük hogy amit megkezdett fojtasa arra kérek mindenkit hogy menjen el szavazni és saját belátása szerint üsse a pecsétet ne.halgasson senkire egy kozmondassal zárom a véleményemett A vért utat a veretlenett el ne hagyd

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 13:39
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Ha vádakkal kezdené indulását,az nem jó jel mert a tények beszélnek a jót megszokták becsülni,sárt nem jó dobálózni. Köszönet mindenért,mit mindenkiért tett,láttam mikor a szegényt segítette,a bajban levőt nem hagyta stb,sorolni hiába ki nem akarja nem látja. Győzzön az igazság,további sikert, erőt egészséget legyen még számunkra,hadd végezze munkáját háborítatlanul. Köszönjük!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 13:12
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Az a legnagyobb baj hogy csinálnak valamit s semmit nem fejeznek be rendesen. Megcsinálták Márkosfalvárais a jácoteret a hinták össze törtek s ahelyet hogy megcsinálták volna ikább el vittek mindet. Szerintem nem lett volna az olyan nagy dolog megcsinálni. De igy könyeb volt.

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 14:28
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Jó napot ! Csak anyi hozá fűznivalom hogy nem a tömbház lakok lusták pályázni Szentkatolnán ahogy Tusa úr mondta hanem nincsenek tájékozgatva, akkor honán kelene tudjanak -éről hogy ilyen pályázat létezik ha senki nem szól !??

  • User
   Dátum: 2020. február 27., 17:14
   ÉRTÉKELÉS: 1

   A többi községben is lehetne kampányolni a tömbházak körül problémákkal! A legtöbb községbe “pult alatt” kelt el pár lakás, melyik örök áron, melyik”csak” bérbe! Legtöbb nincs telekkönyvezve, nincs rácsatlakozva az ivóvíz rendszerre, gázra, mert a polgármesterek ködösítenek, keresztbe tesznek ha vmit akar tenni! X Községben a rend amit a lakók néha elvégeznek az első cigányszekérig tart, mivel közterület amig nem lesz kert nem lesz zöldövezet, pedig az egész “ingatlankomplexum” központban van 1 szép patak partján! Mi 90től mostanáig javítottuk,tataroztuk pedig a tanácsnak is van ott lakása amiért még talán bért is kap!!!😎😎😎Hajrá tulipán

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 15:00
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Teljes mértékben egyet értek Fülöp Barna alpolgármester úrral. Ez a falu már nem menthető. Ahogy látszik a fenti példa alapján is, mindenki utálja a másikat, aki valamire vitte. Hiába, jöhet akármilyen vezető, akármilyen dédelgetett délibábokkal, ha nem cseréli ki az emberek gondolkodását, akkor itt semmi nem fog változni. Még több széthúzás, még nagyobb “szidjuk egymást mert attól okosabbnak tűnünk”. Lenne egy kérdésem azokhoz, akik ott vannak ezeken a gyűléseken, és nagyba politizálnak, hogy egyáltalán tudják mik is az itt megjelenő alapfogalmak értelmei? Nem vagyunk tisztában semmivel. De egymást mocskolni, szidni és porig alázni, na abban elsők vagyunk a megye összes faluja közül.
  És Fülöp Ernőhöz még egy kérdés, vagy inkább egy kérés: állíts össze nekem olyan fiatalokból egy listát, akik szívesen fociznának Szentkatolnán, de nincs ahol. És amúgy is, ha ennyire nagy lenne rá a kereslet millió más mód létezik arra, hogy ez “újra fellendüljön”. És te, aki fiatal vagy, pont te kellene tudd, hogy mekkora széthúzás van a mi körünkben is.
  Fel tudnék sorolni kapásból 5 olyan tevékenységet, aminek szörnyen rövid élete volt a közösségünkben, és mindez az emberek hozzáállása miatt. Nem a polgármester miatt.
  Lényeget leszűrve: ne akarjunk térítők lenni, egy ember volt a történelem során, akinek ez ment volna, ez pedig Jézus, de neki sem sikerült minden. Tehát gondolkozzon el mindenki, hogy igaz-e, hogy a pityóka a földben nem kiabál vissza, nem fog haragudni, a búza a mezőn megterem akkor is, ha kevés az adó. A mezőgazdasági gépekkel pedig sokszor könnyebb bánni mint az emberekkel. Ha pedig Borcsa Gézának csak azokkal van tapasztalata, akkor megint onnan kezdjük, ahol abba sem hagytuk, és oda érünk csak vissza, ahol most vagyunk. Aki nem látja be, hogy ez egy ördögi kör, és nincs kiút belőle, azt el kell szomorítanom, hogy ez a rideg valóság. Tények tények és tények is ezt mutatják.
  (Alulírott: egy szentkatonai lakós, akinek szíve fájdalma ez a kisfalu)

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 16:19
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Inkáb egy föld művér ember aki a pityókát turja és vagyonát becsület ből szerző ember mind egy falukat ki zsákmányoló ember légyen a faluk élén . Idáig 3 falu gyűlés volt meg ahol 3 bol 3 szor hujogtatak és kiabálták le …. valóban ojan jó lene nem ártót volna anyi embernek akkor ez nem így lene . Amit csinált az 16 évre fel osztva egy nagy sémi amit meg csinált is anak nagy része hiányos és rosz. . . Mindent esze csapot …

  • User
   Dátum: 2020. február 27., 22:20
   ÉRTÉKELÉS: -9

   Én csak azon gondolkodom miért pont amartonfalviak akarnak szabadulni Tusa Leventétől a legjobban hisz aszülőfaluja. Tálán ők tudnak a legtöbbet róla,ők látnak többet. Ha már sajátjuktól is akarnak szabadulni segitsünk nekik.

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 17:46
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mire tanított 16 év alatt Katolna?
  Megtanított hallgatni , mélyen magamba nézni.
  Megtanított arra,
  Manapság az elöljárónak nincs becsület szava.
  A táncot, a szórakozást csak hírből élvezni.
  Külföldön éhbérért dolgozni. Megtanított arra, hogy talpnyalónak, szeretőnek jár csak a lakás.
  Neked legyen elég ha büntetést küld a tanács.
  HA nem akarsz te is okos állampolgár lenni, menj el 1-én a változásra szavazni.

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 17:49
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az eljövendő polgármesternek:ha 5 éven belül nem lessz minden utcában aszfalt,csatornázás és GÁZ soha nagyobb melegben része mint a sportcsarnokban szokott lenni ne legyen

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 18:25
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Szidhatjuk Tusa Leventet mit se konnyebb volt itt sport elet volt kulturalis elet ki becsulte meg? Amig fodbal csapat volt a kozsegbe a jatekosok fele nem vett reszt a merkozeseken.Igen voltak falu unnepek is ha valaki reszt vett a szervezesbe falus tarsaink azt vettek , hogy erdekbol csinalja volt termes unnep is ami verekedesbe torkolott.Emberek mindenert nem a polgarmester a hibas mire valok a tanacsosok? Igen epultek iskolak epult furdo sportcsarnok..erre az a valasz , hogy nem az o penzebol de ki kellet hozza? Ki pajazta meg ki kellet ahoz , hogy mire koltsek a penzt? Nem rozsaszin kodot vett Tusa Levente. Az torjon palcat aki hibatlan.Fel vannak ujitva kultur otthonjaink valaki szerveze valamit? Senki semmit tisztelet a kivetel.A kulturalis eletert ki a hibas? Tusa Levente kellene neptancoljon esetleg szindaboljon? Ebreszto egy kozsegert nem csak a polgarmester a felelos s ahoz , hogy szentkatolna kozseg ,,le van maradva,, a kornyezo kozsegektol mi a lakoi vagyunk a legnagyobb hibasok

  • User
   Dátum: 2020. február 27., 23:08
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Biztos hogy nem a polgármester a hibás mindenért egyet értek a nép is hibas de vajon a polgármester tud arról hogy az alpolgármester mindenkinek mindent megiger de semit se teszi ő a hibás a fotbalet is hazugsággal nem lehet játékost hozni apropityokaval kifizetni

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 22:46
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ma halistenek ki derült az igazság e ki érdemli meg a polgármesteri széket Markosfalva bizonyított ilyen emberekre van szüksége a községnek

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 22:15
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Melyen Tisztelt Borcsa ur, lenne par kerdesem amire szeretnem ha ON, es nem pedig valamelyik “szovivoje” valaszolna.
  Elhangzott par kijelentese az eddigi “kampanyolasa” alatt amik felkeltettek erdeklodesemet :
  – Azt allitja hogy ha ont megvalasztjak, hatalmas raktarat epit ahova az emberek letudjak adni termesuket (mintha 50.000 tonna ferohelyes ha jol emlekszem). Kerdem en, miert kell ehhez on polgarmester legyen hogy felepitse azt a raktarat? Siman feltudta volna on epiteni “40 evi munkalkodasa soran Szentkatolnan ” , onerobol, palyazattal, szovetkezet, tarsulassal, stb. En csak azt tudom levonni ebbol, hogy onnek kell az 5 falu penze hogy sajat szovetkezetenek felepitse .
  – miert fontos onnek az, hogy a polgarmester ott kell lakjon a faluban? talan annyira faj, ha egy polgarmester napi 10-20km-t kell utazzon amit a tanacs dekontal? Koztudott, hogy barmely vezetoi allas jarmut igenyel, legyen az tanacs, uzem, multinacionalis ceg, barmi. Kulonben is 250nap x 20km = 5000 km x 0.275 (ar/km) = 1375 ron/ev. Hat on ezt sokallja? En mint munkas egyszeru munkas tobbet elfurikazok 2 honap alatt sajat erdekben. Kivancsi leszek onre ha megnyeri, hanyszor fogja sajat autojat hasznalni. Szoval a kerdesem : miert szurja onnek az uzemanyag a szemet, mikor on is ugyanezt csinalna ha polgarmester lesz??
  – Adjunk foldet a fiataloknak !! szeretnem ha ezt kibovitene egy picit. Tudtommal mint az 5 faluban boven van foldje mindenkinek, a gond hogy penze nincs epitkezni !!!!! Kezdivasarhelyen is adtak fiataloknak? Hanynak? Tudomasom szerint nem adtak, hanem kolcsonadtak ! es komoky kriteriumok vannak, ami miatt egyetlen egy fiatal sem tud igenyelni foldet. Szoval kerem szepen ne hitegesse az embereket azzal, hogy adjunk foldet a fiataloknak, mikor nekuk biztos, jo, megfizetett munkahely kell, nem pedig fold….fold az van. Szoval kernem szepen picit reszletezze az “adjunk foldet a fiatalok” projektnek, talan beavathat minket picit a strategiaba.
  – aszfalt….hmm…ugy mondta az egyik szovivoje hogy nincs aszfalt…de hogy csernatonban 50km-t aszfaltoztak. Biztos on abban az 50 km-ben? Az azert megis sok…majdnem leer Brassoba Kezdivasarhelyrol. Tenyleg olyan nagy falu ez a Csernaton hogy 50km aszfaltja van? Nem veletlenul 5-ot akart mondani az ur aki ezzel dicsekedett? Sajnos most az a par szereny ember, aki nem mozdul ki a falvakbol, tenyleg elhittek onnek az 50km-ert, ami azt jelenti hogy on ferrevezette. Hat szep dolog ez? Maris ferrevezetni a szegeny embert kampany kozben? Ejnye bejnye uraim…

  Lenne par javaslatom is, vagy inkabb jo tanacsom ha elfogadja. Kerem szepen ne vegye sertesnek :
  – ha 5 faluban beszedet tart, illik egy eloljaronak azt a 2 oldalas beszedet megtanulni, nem pedig felolvasni. Tudja hogy mondjak, a buta is tud olvasni, de egy illedelmes, okos ember, az tud beszelni!
  – amiutan felolvasta a mondanivalojat, talan az egyszeru, szereny embert is kerdezhetne, nem pedig ugyanaz az ont partolo 5 ferfi elkezd ordibalni es szitkozodni ugyanazzal a betanult szoveggel. Civilizaltan kell egy ilyet lebonyolitani kerem szepen…ezt ugy nevezik hogy Q&A (questions & answers), magyarra leforditva kerdesek es valaszok. egyszeruen fogalmazok…tehat szepen odaadjuk a mikrofont a hatul ulo bacsikanak, nenikenek, hogy kerdezzen o is ontol, tudja hogy van ez…biztos vagyok volt mar on is konferencian vagy ilyesmin ahol latott ilyen civilizalt Q&A a gyules vegen….vagy talan megsem???

  Tisztelettel,

  • User
   Dátum: 2020. február 29., 16:26
   ÉRTÉKELÉS: -4

   barki is irta ezt a szoveget annak is helyesirasi szotar utan kellene erdeklodjon,
   Borcsa legalabb eltudja olvasni , de TUSA meg elolvasni sem tudja , ez a ketto kozotti kulombseg .

 • User
  Dátum: 2020. február 27., 22:03
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Megkapta Borcsa úr amit érdemelt hiába volt vele a martonfalvk és a szentkatolnai nyaloi szóhoz sem jutotak hajrá Tusa ur rank szamithat ilyen polgármesterre van szüksége a kozsegnek

 • User
  Dátum: 2020. február 28., 7:50
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Milyen tesztessegel vagyonrol van szo? BORCSA UR volt az aki majdnem csodbe vitte A Turoczi csaladot amikor egyutt gazdalkodtak. Borcsa ur az aki minden faluba a szovetkezetevel kampanyol amit nem is a kozsegbe letesitenek( ha egyaltalan letesitenek mert nagyon rosszul all a szenaja).
  A szidalmazasokrol csak annyit , hogy a 10 fős csapata kiabal is szidkozodik minden egyes faluban. Kiveve Markosfalvat mert ott behuztak a farkukat, sajnos hianyzik az otthoni 7 ev ezeknek az embereknek. Vagy talan tenyleg egy foci csapat? Ahol kitudjak kiabalni magukat mert otthon nem lehet???

 • User
  Dátum: 2020. február 28., 11:54
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A Markosfalviak egy faluba se menntek , hogy Borcsa Gezat ujjogtassak Borcsa Ur kepviseloivel ellentetbe akik minden falugyulesen alltak a frontot ha mar muveltsegrol beszelunk.

 • User
  Dátum: 2020. február 28., 12:54
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Molnar Ede Urnak nem tetszik, hogy lejart az hogy mindenkinek a termesit etetik le a mezon, igy hat ezert kiabal minden egyes gyülésen. Abraham Endre ur ha szeretett volna dolgozni meg mindig a tanacsnal lenne, de egesz heti tekergesert kirugjak es most neki is ezert jar a szaja minden egyes faluban. Abraham Geza( alpolgarmester jelolt, ha Fulop Erno ki nem utteti) nem tetszik , hogy a testvere engedely nelkul epitett es buntetest kapott. A hatolykai Pap csaladot a faluban mindenki ismeri, nem kell senkinek bemutatni.
  Sajnos az ilyen emberek miatt nem megyunk el falugyulesekre , mert 4-5 nagyszaju emberol szol, az idosebb korosztaly mint a szuleim szohoz sem tudnak jutni. Mert 10 perc utan , elnezest de igy kell fogalmazzak”a nagyszaju csőcselék” teljesen ellehetetleniti. Egy Martonfalvi lakos.

  • User
   Dátum: 2020. február 28., 16:58
   ÉRTÉKELÉS: -5

   A nagyszáju csöcselek -márkosfalván volt kedves ismeretlen…..te egz nagy segnyaloja vagy vagy a polgarmester nocikéje. inkább kussolj

 • User
  Dátum: 2020. február 28., 15:38
  ÉRTÉKELÉS: 6

  19 éve tartozik a Markosfalvi embereknek a tej árával szinte mondhatnám emberek vigyázat nem tudjátok ki ez.Sok pénzről van szó,kösz hogy szólhattam mégegyszer VIGYÁZAT!

  • User
   Dátum: 2020. február 28., 20:40
   ÉRTÉKELÉS: -6

   Kedves TUSA es FULOP BARNA urak, koronavirus aldozatai lettek azert nem tudtak meg jelenni a mai gyulesen…….vagy talan erzik a vesztjuket!!!!!!!!!!–ELVESZ AKORONA ES ELVESZ A KIRALYSAG…. HAJRA SZENTKATOLNA KOZSEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 28., 20:56
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ma martonfalvan mindenki ingyen Hirmondot kapott koszonjuk es ettol arrafele is elfofadjuk szivesen.Azt az egyet nem ertem , hogy a 6.oldal utan miert kovetkezik a 11.oldal? Valami mocskos kampany jatek ez is? Ha igen akkor felve voksolnek Borcsa Urra.

 • User
  Dátum: 2020. február 28., 20:11
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Vannak szegény emeberek akik nagyon jól ismerik a híres polgármester jelöltünket Borcsa Gézát. A munkalehetőség ugyan már ez is csak a nagy gazdáknak szól mert másnak ebbe semmi java nem lesz sőt úgy gondolam csak roszabb mert ez is csak egy nagy hazugság hogy bárki beállhat! Fotball csapat Tusa Levente is megtud egy pályát csinálni ha odamegy annyi fiatal, hogy legyen egy csapat de ez sosem lesz! Tusa Levente igenis nagyon sokmindent csinált s nem kell más község után menni mert ami van a mi községünkben az nincs máshol! Ahol utakat javítottak ott nincs új iskola! Hajrá Tusa Levente győzzön a jobbik!

 • User
  Dátum: 2020. február 29., 11:19
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az én szerény véleményem szerint : ” Mindenki a maga malmára hajtsa a vizet “, tehát ha Borcsa Géza nyer, elsősorban ő is az ő hasznát nézi, ahogy bárki más tenné… Ígérni könnyű… De amit meg ígér, annak fele sem valósulna meg, ha ő nyerne (ami nem valószínű)

 • User
  Dátum: 2020. február 29., 12:12
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Tusa levente nem kellett le itassa a Markosfalviakat mindossze csak annyi tortent , hogy az elmult evekbe bizonyitott mind polgarmester mind ember.Koszonjuk , hogy Markosfalva mindig szivugye volt rank szamithat.Gyerunk Markosfalva!!!!Azt mondjak egy fecske nem csinal tavaszt de mi meg is meg probaljuk.

 • User
  Dátum: 2020. március 1., 0:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A Márkosfalviakot nem kelket leitasa Tusa hogy mellete legyenek csak nem olyan bangok hogy egy olyan embert támogasanak aki tartozik fèl Márkosfalvának a tej pènzivel amivel 19 ève le lèppet. Egy ilyen ember akkar polgármester lenni. Vagy arra gondol hogy most annyira meg fog gazdagodni hogy vissza agya mindenkinek a tartozását. Kedves Borcsa úr a divatbèmutato vagy a szèpsègverseny helyet lehet falunapot csinálni szerintem arra többen el fognak menni. Kedves Tusa úr nem lehettet az utobi idöbe csinálni az öt faluba szere falunapot. Ilyenre ugye nimcs pèz de egyèb hülyesègre bezzeg van. Ha a fiatalok csináltak egy bált a kultirothont 200 lejèrt addták ki mert ha valamit esze törnek legyen mibből meg csinálni de ezen a 200 lejen kivül meg az eltört dolgotis meg csináltasák melletük kellene áll ès segiteni egy bál megszerzèsèbe nem elenük lenni. Az a vèlemènyem hogy egyik se jobb a másiknál.

 • User
  Dátum: 2020. március 1., 14:19
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kedves mindenki!
  Elképesztő, hogy mi folyik ebben a községben!
  Valamiért egy ősrégi közmondás jut eszembe erről az esetről: vak vezet világtalant. Az embereket az orruknál fogva vezetik olyan emberek, akiknek közük nincs a politikához, semmi vezetőképességük nincs, egyértelműen nem a közérdeket szolgálják, és még csak eszük ágában sincs változtatni a jelenlegi siralmas helyzeten. Egyik 19, a másik egy híján 20. Ha valaki a másikon próbál felülmúlni, akkor az azt jelenti, hogy alatta van. És itt most annyira siralmas a helyzet, hogy nem tudom eldönteni, hogy ki van egy picivel is magasabban a másiknál. Mindkét fél ugyanazzal a taktikával próbálkozik, a másikat próbálja minél jobban befeketíteni. És ami a legelszomórítobb az egészben az az, hogy ilyenkor derül ki, hogy mennyire visszamaradottak kúltúrális téren ( és nem csak) az emberek ezen a környéken! Emberek! Ébresztő! Ha változást szeretnénk először magunkba kell néznünk és utána várjuk el a szomszédtól, komától, baráttól, polgármestertől, stb. a változást. Jó emberek! Nem tudtok helyesen írni, nem tudtok helyesen fogalmazni, nincsenek politikai, társadalmi nézeteitek, csak azon vagytok, hogy minél hangosabban, nagyobbat szóljatok. Nem tesz senki semmit a községért! Mikor volt olyan, hogy az 5 falu polgárai összeüljenek peldául egy nemzeti ünnep keretén belül, beszélgessenek, mulatozzanak, építsék a közösséget? Soha! Jó pár évig voltam ennek a közösségnek a tagja, ami bőven elég volt ahhoz, hogy rájöjjek, itt, ebben a légkörben a fiatalságnak EGYÁLTALÁN NINCS jövője! Nincsenek munkahelyek, nincsenek szórakozási lehetőségek, nincsenek kultúrális tevékenységek. Megépültek/fel lettek újítva az iskolák, kultúrotthonok, de értelmetlenül, és használatlanul, mert nincs gyermek. Ha valami kezdeményezés indult, azt azonnal leszavazták, nem támogatták, vagy egyszerűen szemet hunytak felette. Rengeteg tehetséges fiatal van, akik nincsenek kellőképp értékelve. Focicsapatok, tánccsapatok, kórusok, huszarcsapatok voltak visszautasítva. Megépült a fürdőközpont Hatolykán, mindenkiben felcsillant egy kevés remény, hogy majd ez egy jó lehetőség lesz a fiatalság számára. Ne haragudjon senki ha rosszúl vagyok informálva, de egy állás lehetőség hírdetést nem láttam. Előkerült koma, sógór, jó barát, és mire a jó polgár egyet pislogott volna a helyek be voltak telve. Pedig biztos vagyok benne, hogy a községböl akadt volna olyan személy akinek van masszázs diplomája, aki ért a szaunákhoz, aki tud port törölni, fát vágni, és akinek sokkal nagyobb szüksége lett volna a munkahelyre. És ilyenkor jött a drága lakós, és zsörtölődött a bajsza alatt, de nem szólt senki semmit, nem gyűjtötték aláírásokat, senki nem nyílvánított véleményt, hogy ez így nem igazságos. És ilyenkor állítom azt, hogy így meg is érdemli az a község, hogy ilyen tudatlan jelöltek vezessék, mint például Borcsa-, vagy Tusa úr. Mert igen! Egyik se jobb a másiknál, egyik se tud többet a másiknál, és egyik fél se fog többet tenni a közösségért, mint a másik! Mert mindenki a saját érdekeit nézi, és egy ilyen unintelligens közösségbe azt tesznek amit akarnak, mert hol fenyegetéssel, hol pusztán szerencsével elhallgattatják az embereket. Közben kampánypénzekből felújítanák ezt azt, hogy elhallgattassák a népet, a kontrollokat, és ők élik életüket. Az emberek az efféle olcsó trükknek bedőlve hallgatnak is, és nem veszik észre közben, hogy meglopják őket, átverik megvezetik.
  Nincsenek politikai nézeteim, nem kívánok egyik táborban sem állást foglalni, mert ismétlem, MINDKÉT FÉL ALKALMATLAN ERRE A POZÍCIÓRA, de ez már siralmas, hogy mit művelnek az emberek. És csodálkozunk, hogy a község toporog egy helyben, nem fejlődik. Nem fejlődik, mert ilyenek a nézeteink, ezt mutatjuk gyerekeinknek, és mivel sajnos nincsenek más lehetőségek a kultúrális értékeiket fejleszteni, ezért maradnak ők is, sajnálatos módon, ezzel a barbár gondolkodásmóddal.
  Én őszintén kívánom, hogy egyik fél se győzzön, mert akkor nem lesz jövője az érintett településeknek. Bízom benne, hogy valaki végre felfigyel az itt lezajló diktatúrára és végetvet ennek a komédiának. És abban is bízom, hogy egyszer talán lesz Szentkatolna Községnek egy olyan vezetője, aki a népet képviseli és a közérdeket szolgálja!
  Tiszta szívből kívánom, hogy egyik fél se győzzön!