Felhívás!

Boncolásnak vetették alá

Boncolásnak vetették alá Kovászna megye

Vasárnap délelőtt Sepsiszentgyörgy központjához közel befogtak egy rossz bőrben lévő, törött lábú, rühös rókát. Hétfő reggelre az állat elpusztult, jelenleg a laboreredményekre várnak az illetékesek, hogy kiderüljön, veszett volt-e vagy sem a ravaszdi.

Dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos elmondta, vasárnap délelőtt, kevéssel 10 óra után riasztották a megyei rendőrség alkalmazottai, mivel a tervezőintézet melletti parkban egy róka gyanúsan viselkedett.
– Balázsi Csaba, a szépmezői kutyamenhely vezetőjének segítségével – kábító-lövedékkel – sikerült befogni az állatot. A róka 11 órakor már a megyei állategészségügyi igazgatóság laboratóriumában volt – részletezte dr. Sikó.
A szakember kifejtette, az állatnak a jobb hátsó lába el volt törve, rühös bőrgyulladás miatt szőrtelen volt, és nagyon sovány.
– Megpróbáltunk életet lehelni bele, de reggelre elpusztult. A boncolás során kiderült, hogy autó üthette el, mert a bordái is be voltak törve, a lépe le volt szakadva. Mintát vettünk, és ha igazolódik a veszettséggel való fertőzés, akkor vesztegzárt hirdetünk. Hétvégére várj

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.