Felhívás!

Bölöni károk

Bölöni károk Kovászna megye

Bölönben, nyolc évvel a nagy károkat okozó és emberéletet is követelő, 2010-es áradások után, a környék dombjaira hirtelen lezúduló nagy eső következtében ismét kiöntött a falun átfolyó patak, a helybélieknek ezúttal is gondokat és fejtörést okozva.
Mint azt Sikó Imre polgármestertől megtudtuk, Bölönben a falu központját és mintegy negyven gazdaságot árasztott el a víz, Bölönpatakon viszont tönkretett egy hetven éve épített hidat, elszigetelve száz lakást a külvilágtól. Tegnap a tűzoltók 3 pumpával segédkeztek a kutak tisztításában, a községben a károk felmérését ezután végzik el. Az elöljáró úgy fogalmazott, bizony jól fogott a községnek a 2010-es áradások utáni árvízvédelmi munkálat, és ha a patakot övező védőfalat egy picit magasabbra építik akkor, a községközpont most nem került volna vízbe.
– Bölönben egy csepp eső nem esett, mégis áradással szembesültünk ismét – jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy a károk felmérése után ezúttal is reménykednek a segítségben, új híd is kellene a tönkretett helyébe.
Igényüket jelezni fogják a kormánymegbízottnak, addig is az érintettek számára Bölönpatakon ideiglenes átkelőt létesítettek. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.