Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bölönben is terveznek

Bölönben is terveznek Kovászna megye

Bölönben is jóváhagyták az idei költségvetést – tudtuk meg Sikó Imre polgármestertől. Idén elsősorban a központi iskola manzárdosításának elvégzésére összpontosítanak: az iskolaépületet azért szeretnék bővíteni, hogy minden bölöni gyermeket egy és ugyanazon épület szolgálhasson.

Hirdetés
Hirdetés

Szeretnének továbbá egy hidat is teljesen újraépíteni a Bölönpatak fele vezető úton, megkezdenék a szennyvízvezetési munkálatokat is. Az elöljáró szerint leghamarabb az ülepítőnek szánt helyet vásárolnák meg. A községben folyamatban van az erdők és mezőgazdasági területek telekkönyveztetése is, ugyanakkor elkészítették az Általános Területrendezési Tervet is; ennek felújítása 10 évenként kötelező.

A bölöni önkormányzat működteti a helyi borvízfürdőt, ahol alkalmazottja van, ugyancsak saját dolgozójukkal fogadják a bölöni halastavakhoz érkező horgászokat. Betársulnak anyagilag a baróti ISU-garázs építésébe, továbbá a megyei Vöröskereszttel partnerségben gondoskodnak a falu idős embereiről is: néhány hónapja már két alkalmazott látja el az ezzel kapcsolatos feladatokat, látogatják az egyedül élő öregeket, igény szerint ebédet is kihordanak nekik. Részben az önkormányzat fedezi ezen tevékenység kiadásait is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások