Hirdetés
Hirdetés

Bölönben adománygyűjtést szerveznek a török áldozatok számára

Bölönben adománygyűjtést szerveznek a török áldozatok számára Kovászna megye

Kozma Albert bölöni unitárius lelkész adománygyűjtést szervez a törökországi földrengés károsultjai részére. A lelkipásztort a miértről és a hogyanról is kérdeztük.

Hirdetés
Hirdetés

Adta magát a kérdés, hogyan, honnan jött a gyűjtés ötlete? „Van egy hagyományőrző csoportunk, a Turul KözössÉg Egyesület, amellyel évente járunk ki az anyaországi Bugacra, ott ismerkedtünk meg török barátokkal, akikkel azóta is ápoljuk a kapcsolatot. Amikor megláttuk a földrengésről szóló hírt, az egyházközség vezetőségével és a egyesület tagjaival karöltve úgy döntöttünk, gyűjtést szervezünk a bajba jutott török testvérek megsegítésére” – fejtette ki lapunknak Kozma Albert.

Hozzátette, téli ruhákat és tartós élelmiszert várnak az adományozóktól. „Fontos, hogy, amint a Törökország bukaresti nagykövetségének honlapján közzétett, Facebook-oldalamon is megosztott felhívásban áll, kizárólag új, téli holmit fogadnak el” – hangsúlyozta, megjegyezve, a gyűjtés február 15-éig tart. „Arra kérem mindazokat, akik segíteni akarnak és tudnak, adományaikat jövő szerdán kora délutánig juttassák el a bölöni unitárius parókiára. Ezt követően útnak indulunk, hogy az adományokat a bukaresti gyűjtőponthoz szállítsuk” – összegzett.

Kozma Albert nem első alkalommal szervez gyűjtést a bajbajutottak megsegítésére: tavaly márciusban a kárpátaljai magyarok, 2010-ben pedig a felsőzsolcai árvízkárosultak számára rendezett hasonló akciót.

Fotó: kurultaj.hu

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük