Felhívás!

Bölön segíti a kórházat

Bölön segíti a kórházat Kovászna megye

A tegnapi tanácsülésen Bölön község tanácsa költségvetés-kiigazítást hagyott jóvá, annak értelmében, hogy utalni tudják a pénzt a baróti kórház fenntartására.

Évekkel ezelőtt Erdővidék polgármesterei közösen megállapodtak, hogy minden évben hozzájárulnak bizonyos pénzösszeggel Erdővidék egyetlen kórházának fenntartásához. Bölön község esetében az idei összeg 20.160 lej, ami 16%-a a polgármesteri hivatalok által nyújtott, összesen 255 ezer lejre rúgó évi támogatási keretnek. Mint azt Sikó Imre polgármestertől megtudtuk, idén ez idáig 6720 lejt fizettek ki a kórháznak, azonban hamarosan utalják a hátralékot is, vagyis még 13.440 lejt.

Megtudtuk azt is, hogy a kórház idei, különösen nehéz anyagi helyzetére való tekintettel az erdővidéki polgármesteri hivatalok, valamint Kovászna megye tanácsa, az említett kereten kívül, további pénzösszegekkel is támogatja az egészségügyi intézményt, mely összegek további 318 ezer lejes gyorssegítséget jelentenek. Bölön része ebből 18.880 lej. Sikó Imre polgármester azt mondta, igyekeznek ebbéli vállalásuknak is minél hamarabb eleget tenni, ám úgy véli, nem ártana, ha Erdővidék Brassó megyéhez tartozó településeit is (pl. Ürmöst) bevonnák ebbe a segélyezési rendszerbe, ők is segíthetnének a baróti kórháznak. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások