Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztonságosabbá teszik az átjárókat

Biztonságosabbá teszik az átjárókat Kovászna megye

Régi terve látszik megvalósulni a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak. Hamarosan helyükre kerülnek azok a jelzőlámpák, amelyek biztonságosabbá teszik a gyalogosok átjárását a város legforgalmasabb útszakaszán.

Hirdetés
Hirdetés

Czimbalmos-Kozma Csaba városmenedzser lapunknak elmondta, november elején megadták a zöld fényt a villanyrendőrök felszerelésére, és ha a kivitelező állja a szavát, akkor december végén már működni fognak a szemaforok. A forgalomirányító berendezések felszerelésével egyszerre telepítik azokat a lámpákat is, amelyek a zebrák erősebb és elütő színű fénnyel történő megvilágítását teszik lehetővé.

A tervek szerint az Oltmező utcában és a Păiș David úton négy-négy gombkapcsolásos közlekedési lámpát helyeznek el a már meglévő gyalogátkelőhelyekhez, egyet a tejgyárnál, egyet a barkácsáruháznál, kettőt a bevásárlóközpont szomszédságában, egyet az Állomás negyedben a román katona szobránál, egyet a Kis utca mellett, és kettőt a brassói kijárat felé található gyáraknál.

A városháza rámutatott, az elmúlt években jelentősen visszaesett a közlekedés haladási üteme a megnövekedett járműforgalom és az egyre gyakrabban használt gyalogosátkelők miatt. A saját forrásból fedezett beruházástól a közlekedés folytonosságának javulását és a balesetek számának csökkenését remélik. 

Gocz Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 17., 6:19
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Talan felszin alatti vagy feletti atjarokon is gondolkozhatnanak, hogy a autok ne zavarjak a gyalogos atkeleset, igy mindenki hamarabb celba erne.

  • User
   Dátum: 2021. november 17., 9:00
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Akarta mondani a gyalogos ne zavarja az autóst. A nem szintbeli átkelés a legnagyobb kilövés a gyalogosokkal, főleg azokkal akik nehezebben mozognak, idősebbek, betegek, gyerekes anyukák, kerekesszékesek.

   • User
    Dátum: 2021. november 17., 14:57
    ÉRTÉKELÉS: 1

    En sokat jarok gyalog, de nagyon sok idot veszitek a gyalogatjaroknal, naponta 6-8 szor atmegyek cak a Sugas aruhaznal a gyalogatjaron es csak 1-2 szer nem kell varakozni a zold szinre, es nem ezt az egyeduli atjarot hasznalom naponta, nekem nagyon sokat jelentene egy alternativ megoldas. Es meg a forgalom most turheto, mert az iskolasok egy resze online tanulnak. A felszini ill. felszin alatti atjaro nem zarja ki egymast, egyetlen egyet lehetne epiteni a legforgalmasabb helyen es kovetni a pozitiv vagy negativ hatasait. Peldaul a Kaufland korul van 2, kb.200-300m tavolsagra vannak, az egyiket at lehetne alakitani es ott meg lehetne a figyelni melyiket használjak tobben.