Felhívás!

Bírságos előrejelzések

Bírságos előrejelzések Kovászna megye

Háromszéken pár nappal az ünnepek előtt igénylik a piaci árusításhoz szükséges engedélyeket, ugyanakkor több gazda „kerten belül” megoldja a levágott hús eladását. Az illetékes hatóságok ünnepidőben is ellenőriznek. Háromszéken két engedélyezett vágóhídon lehet idén bárányokat vágni: a lemhényi Toro Impex, illetve a baróti Kronstadt egységeknél (utóbbi általában saját üzleteinek termel, és nem minden évben végez bérvágást). – Idén körülbelül 30-35 ezer állatot vágnak majd le az ünnepekre – becsülte meg dr. Sikó.

Egyelőre megyénkben még kevés bárányt fülszámoztak – azok nélkül pedig nem lehetne hivatalosan levágni a fiatal állatokat – ám dr. Sikó elárulta, hogy akik saját maguknak vágnak, azok nem szoktak fülszámozni. A bel- és külföldi kereskedelemről is érdeklődtünk, ám az esztendő eme szakaszában inkább más megyékből jönnek kamionokkal, és felvásárolják a fiatal állatokat.

– A rendőrséggel közösen is ellenőrzünk, a közutakon is jelen vagyunk: ha több bárányt találunk egy járgányban, arról már nehéz elhinni, hogy saját fogyasztásra viszik. Nincs bárányhússal terjedő fertőző betegség, ám azt javalljuk, hogy mindenki ellenőrzött helyről vásároljon – összegzett dr. Sikó, ezúton is óvatosságra intve a lakosságot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.