Felhívás!

Biciklivel óvodába!

Lassan kiépül a Cycle to work – Járj kerékpárral munkába! „hálózata”, több cég és szolgáltató egység is csatlakozott a mozgalomhoz. Így a kerékpárosoknak nem csak ingyen kávé jár, hanem például a szakállnyírásért sem kell fizetni.

Ingyen kávé és tea jár a Teinben annak, aki kerékpárral közlekedik, több mint százan vették eddig igénybe ezt a szolgáltatást, az INdiVINO-ban 11 és 15 óra között pedig egy narancsos üdítőt szolgálnak fel. A Korzó Irish Pub 18 óra előtt minden biciklivel érkező ügyfelének egy kávéval kedveskedik, a Tribel FF pizza rendelése esetén egy ingyen üveg Coca Colát ad május folyamán, a Zamatban egy almalevet lehet kérni.

A Bástyában ingyen jár kávé az ebéd mellé, a Floratid virágüzletek 10%-os kedvezményt ajánlanak mindenkinek, aki biciklivel érkezik a Grigore Bălan úti virágszalonjukba, a Szimplában és a Dolce Caféban is kedvezmény jár a számlához, az Elevenben süti dukál a hamburgerhez. Vannak ezektől eltérő szolgáltató cégek is, akik bekapcsolódtak: a (most éppen költöző) Underground Barber fodrászatban például ingyenes szakállnyírás jár a kerékpárosoknak!

A Székely Hírmondó (és a Háromszék napilap) is támogatja a kezdeményezést, a hónap végéig ingyen veheti át az aznapi friss újságot, aki hétfőtől csütörtökig reggel 8 és 9 óra között kerékpárral útba ejti a Gödri Ferenc utca 18. sz. alatti szerkesztőségünket. A mozgalom Facebook-oldala szerint vannak, akik – alkotó módon – Cycle to óvodára alkalmazzák a felhívást!
A mozgalmat kezdeményező csoport további partnereket szeretne bevonni az akcióba. A hét végére újabb megmozdulást terveznek, ezúttal nem a város központjában. A részletekre visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások