Felhívás!

Bezárják a dollárpiacot

Bezárják a dollárpiacot Kovászna megye

Nem biztos, hogy kellőképpen elő van készítve a sepsiszentgyörgyi tanács azon szándéka, hogy bezárja a Szemerja-negyedben működő, dollárpiac néven ismert helyet – állapították meg az Erdélyi Néppárt helyi tanácsosai.

Bálint József és Kolcza István amellett érveltek, hogy a piac egy igényt elégít ki.
– Azzal szívesen egyetértenénk, hogy a termelőket arra kötelezzék, ne a nagyáruházláncokból vásárolt terméket árulják ott feláron, de a piac felszámolását nem tudjuk támogatni. Világos az is, hogy minden utcában nem lehet piac, de a Szemerja-negyedben bőven laknak nyugdíjasok, akik három murokért nem szívesen jönnek le a zöldségpiacra, főleg, hogy autóbuszjárat nincs, taxira a nyugdíjból nem futja, gyalogolni, cipekedni pedig nem mindenki tud – foglalta össze Bálint József.
Hozzátette: tudomása szerint, „a néppártól teljesen függetlenül” aláírásgyűjtés is indult a piac megmentésére.
Kolcza István azt rótta fel, hogy „fél év mindjárt lejárt az esztendőből”, de nem látható, hogy a polgármesteri hivatal „mozdítana valamit” az utcákon. Példának az Orgona sétánybeli parkolót említette, ahová szórtak valami aszfaltot, de ami esőben használhatatlan, és nem sikerült a József Attila utca végén lévő ötven méteres szakaszon sem alakítani semmit.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. május 18., 7:14
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Ezeknek annyira a fenekükhöz nőtt az autó, hogy képtelenek felfogni, hogy léteznek emberek, főleg idősek, akik gyalog járnak. Bevásárolni is ! Furcsa uraim ? Pedig így van.