Felhívás!

Bevörösödött Sepsibükszád

Bevörösödött Sepsibükszád Kovászna megye

Vörös-zóna besorolást kapott Sepsibükszád, miután viszonylag rövid időn belül több, koronavírussal fertőzött beteget is azonosítottak a településen – tájékoztatott Bács Márton Csaba, Sepsibükszád polgármestere.

Hét személynek lett pozitív a koronavírustesztje, ezért kerültek hétfőtől vörös-zóna besorolásba, s a közösségi oldalakon is arra kérték a település polgárait, hogy tartsák be a járványügyi helyzetben érvényes egészségügyi előírásokat.
– Egyelőre csupán az V-VII. osztályos diákok tanulnak online, a nyolcadik osztályosok járhatnak iskolába, mivel az osztálylétszám ezt nálunk megengedi. A településen a polgárok betartották a járványügyi szabályokat, a szigorításokat, egyelőre ezért nem tudjuk megmagyarázni a robbanásszerű fertőzést: múlt héten hirtelen 5 beteget azonosítottak, illetve hét elején újabb 2 személynél igazolódott a fertőzés – részletezte a polgármester.

A fertőzöttek közül egy idősebb személy szorult kórházi kezelésre, a többiek családostól vonultak karanténba, és szerencsére nem súlyos betegek.
– Azt tapasztalom, hogy a falustársaink ugyan aggódnak a saját maguk, a családtagjaik, rokonaik, és ismerőseik egészségéért, de egy év folytonos riasztások mellett már belefásultak, megszokták a betegség jelenlétét – összegzett.

Bács még elmondta, hogy a felsorolt gondok mellett a költségvetésre is türelmetlenül várnak, hiszen anélkül nem tudnak előre haladni a település ügyes-bajos dolgaival. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.