Felhívás!

Beruházások Baróton

Beruházások Baróton Kovászna megye

A héten tartotta júniusi soros ülését Barót helyi tanácsa, melyen a városatyák igencsak fontos döntéseket hoztak. Két napirendi pontban is beruházások megvalósítását taglalták, melyek egy kisebb sportpálya, illetve egy rendes, nagy focipálya építéséről szóltak.

Az RMDSZ-es tanácsosok a polgármester által javasolt mindkét beruházással egyetértettek, az ellenzéki tanácsosok tartózkodtak a szavazásnál. Utóbbiak a nagypályánál a helyszínnel nem értettek egyet, a kispályánál pedig azzal, hogy a területet ismét át kell adni kezelés céljából egy intézménynek.

Lázár-Kiss Barna András polgármester részletezte, hogy nemrég, az Országos Beruházási Ügynökségtől keresték meg ajánlattal, mely szerint, ha a városnak lenne ilyen célra területe, akkor futballpályát építenének rá. A terv összefüggésben van a román kormány azon ígéretével, melyet az európai futballszövetségnek tett stadionok építésére vonatkozóan.

A Baróton megépülő nagypálya 164×86 méteres lenne, öltözővel, mellette parkolókkal, hasonlóképpen egy modern kispályát is építenének. A nagypályát a polgármester a bánya volt műszaki telepének (technika) közelében képzelte el, a városnak ugyanis csak itt áll terület a rendelkezésére. A kisebb, műfüves pályát az iskola közelében, a jelenlegi iskolai sportpályán építenék fel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások