Felhívás!

Belek, belsőségek az úton

Belek, belsőségek az úton Kovászna megye

Felháborító, hogy egyesek mennyire felelőtlenek: közterületre dobnak ki állati eredetű belső szerveket. A közterületre rendszeresen kidobott hulladék jelensége a sepsiszentgyörgyi Kender utcában sajnos nem új keletű, a rendőrség pedig az érintettek szerint nem elég hatékony ez ügyben.

Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője lapunknak elmondta, tegnap reggel fogadta a környéken lakókat ez a morbid kép, valaki ugyanis állati eredetű bőrt, beleket, belső szerveket dobott közterületre a már „szokásos” – hetente többször felbukkanó – háztartási hulladékok mellé.

– Ilyesmit dobtak a Kender utcában az útra. Mindig ugyanazon a helyen – a transzformátorház közelében – szemetelnek. Mi elszállítjuk, hiszen közterületen van. Sajnos csak írásos panaszt fogadnak el, így lehet a megyei rendőrséget értesíteni, én pedig a nyomot nem tudom hetekig ott hagyni, amíg kijönnek a helyszínre. Korábban a helyi rendőrséggel hatékonyabban lehetett fellépni a szemetelők ellen, percek alatt helyszíneltek, de amióta a belügyminisztérium fennhatósága alá kerültek, őket nem riaszthatjuk – panaszolta Máthé. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 17., 9:35
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Vajon kik dobják ki a szemetet a Kender utcában? Ha valaki nem tudná a Kender utca az Őrkőre vezet. Tudom hogy most már törvény van egyes kisebbségek védelmében, gondolom ezért olyan szemérmesek az újságírók, mintha nem lenne nyilvánvaló.

 • User
  Dátum: 2020. december 17., 21:09
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Felszereltek jó pár térfigyelő kamerát a zónában .Csak vissza kene nézni….Amúgy ez a legkisebb gond a Kender utcában .Ott az sem baj ,ha jogosítvány nélkül vezetsz,forgalomba be nem irt autoval.Összetörikaz emberek házát,autóját ,lóháton mennek az üzletbe es meg lehetne sorolni .Jelenthetik a rendőrségnek mert a válasz mindig ugyanaz,nincs mit csináljunk ….

  • User
   Dátum: 2020. december 18., 12:37
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Hát persze ,hogy nincs mit csináljanak!Ebben ha tetszik ,ha nem igazuk van!Emlekezzünk csag amikor a rendőr csak visszaütött -elbocsájtották.Ki rizikózna ezek után ,már törvényben iktatták hogy ,szentek és sérthetetlenek,nesze neked jogállam!Most még több lovat adtak alájuk,van mit levágni is ,az ,aprólékot ‘,hogy PC legyek kiszórni az utcára.