Felhívás!

Belakják a dálnoki birtokot

Belakják a dálnoki birtokot Kovászna megye

Szombaton a Székely Mikó Kollégium diáktanácsának képviselői nyolc gyümölcsfát ültettek el az intézmény visszaszolgáltatott dálnoki birtokán, amellyel kapcsolatban további álmai vannak az iskola vezetőségének.

A nyolc diák a diáktanács elnöke, Ráduly István által beszerzett gyümölcsfákat ültette el, és azt tervezi, hogy az elöregedett gyümölcsösben további ápolási munkálatokat végez. A háromhektáros beltelek, amelyet az iskola adományba kapott a 19. században, és a kilencvenes években szolgáltattak vissza neki, jelenleg egy állattartó gazdának van bérbe adva.

Amint Sztakics Éva igazgatónő elmondta, a jövőben szeretnék a birtokot az iskola javára hasznosítani: ha lehetséges, pályázati pénzből egy nyári táborhelyet képzelnek oda, amelyben erdei iskola is működhetne, de lehetne fogadni – kevésbé formális keretek között – a kollégium számos testvériskolájából érkező küldöttségeket, diákcsoportokat is. Mivel pedig a Mikó a közelmúltban hét évre elnyerte az Erasmus+ akkreditációt, kapcsolati hálóját a Kárpát-medencén kívül is sűrűbbre szőheti. Pályázati kiírás nincs az iskola által elképzelt célra, de mint tudjuk, ha az idea megvan, akkor könnyebb a formába öntése is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.