Felhívás!

Beke továbbra is börtönben marad

Beke továbbra is börtönben marad Kovászna megye

A Brassói Táblabíróság szerdán visszautasította a terrorcselekmény kísérlete vádjával 5 év fegyházra ítélt Beke Istvánnak a büntetése végrehajtása megszüntetésére vonatkozó kérelmét, így továbbra is a feketehalmi börtönben marad. 

A kézdivásárhelyi fiatal eme lépését azzal indokolta, hogy a 2019. április 8-án meghozott és 10-én a Hivatalos Közlönyben megjelent 58-as törvény módosította, illetve eltörölte az őt sújtó döntés alapjául szolgáló 2004/535-ös törvény rendelkezéseit. Így viszont már nem minősül bűncselekménynek mindaz, amiért elítélték. A táblabíróság honlapján megjelent rövid indoklás szerint azonban Beke kérése megalapozatlan volt. 

A székelyföldi terrorvád néven elhíresült ügy másik vádlottja, Szőcs Zoltán által benyújtott hasonló kérelem elbírálására május 17-én kerül sor.

Az érintettek családtagjain kívül a tárgyaláson jelen volt Lomnici Zoltán a magyar Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke, jelenleg az Emberi Méltóság Tanácsa nevű jogvédő szervezet elnöke, Bajkai István országgyűlési képviselő (FIDESZ), Fejér László Ödön, az RMDSZ szenátora és Kulcsár Terza József parlamenti képviselő is.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 9., 7:14
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Engem is feljelentettek, mert a Magyarok Világszövetségének aláírásgyűjtő akcióját Bekéék börtönben maradásával és sok egyéb, a magyarságot ért hátránnyal hoztam összefüggésbe. Ugyanis a Trianon felülvizsgálatért folytatott aláírásgyűjtés számos ellenünk hozott rendelkezés, ítélet alapja, de nincs ma olyan nemzetközi szervezet, amely ma a magyaroknak adna igazat Trianon ügyében. A vak és ostoba, önmagát a magyarság képviselőjének kinevező Patrubány-féle társaság is felelős tehát Bekéék és az Úz-völgyében történtekért. Ám ez a megállapítás, számukra sértés, hiszen ők a 2004. december 5-i népszavazást is egy értékes kezdeményezésnek vallják…. Önmagunk sírásói lettünk, illetve a világszövetség vált azzá…