Felhívás!

Bekameráznák a temetőt

Korábban már írtunk arról, hogy Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Tega Rt. köztisztasági és hulladékgazdálkodási vállalatra ruházta át a Vár utcai köztemető működtetését. A változásokról, aktuális gondokról érdeklődtünk, és kiderült, hogy jövőben bekameráznák a helyszínt.

Máthé László, a Tega Rt. vezetője érdeklődésünkre elmondta, az átvétel óta nem küszködnek különösebb, kirívóbb gondokkal, máris látványos korszerűsítéseket, javításokat végeztek, illetve zajlik a temető pontos feltérképezése is.

– Többen – főképpen halottak napja környékén – fél­éves, akár többéves távollét után is, messziről érkezve keresik fel a sírokat, viszont a temető folyamatos változása miatt bajba kerülnek a „helyfelismeréskor”, már nem tudják, hol keressék hozzátartozójuk sírját. Az eddigi nyilvántartás főképpen a sírhely költségeit megtérítő személyek adatait tartalmazta, ezek pedig több esetben nem találtak az elhunyt nevével, így nehezünkre esett pontos választ adni egy-egy konkrét kérdésre. Ezért is fontos a feltérképezés – részletezte kérdéseinkre Máthé.
Tőle tudtuk meg, hogy sajnos, temetések után ellopkodják a virágokat a friss hantokról – főképpen a cserepeseket –, éppen ezért jövőtől térfigyelő kamerákat szerelnének a jelenség csökkentése érdekében.

Az is kiderült, hogy télidőben változik a temetőben újonnan megnyitott helyszíni iroda programja.
– Idén november 6-tól egészen jövő év február 28-ig felfüggesztjük a közös temetőben az irodai tevékenységet. A befizetésekkel, szerződéssel kapcsolatos ügyintézés hétköznapokon 8–16 óra között az Ág utca 1. szám alatti székhelyen, az I. emelet 9-es irodájában végezhető. Információk a 0367.401.911/108-as belső számon igényelhetők – összegzett a vállalatvezető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. november 1., 22:11
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Az írás mellett az olvasás sem az erősséged kiskomám! Még egyszer feszülj neki, s betűzd végig a „kicsi magyar kancást” 🙂 Gazsi :-)))))))))))))))))))))))))))