Hirdetés
Hirdetés

Beépülne az erdőbe

Régi elképzelése a sepsiszentgyörgyi városvezetésnek egy tematikus állatpark létrehozása, amely utólag kibővült családi programokra lehetőséget adó, sportolásra is alkalmas objektumokkal. Az elképzelést Sztakics Éva alpolgármester mutatta be a helyi tanács szerdai rendkívüli ülésén.

A komplex szabadidős létesítményt az integrált városfejlesztési terv részeként álmodták meg a Sugásfürdő felé vezető út bal oldalán, a Honvéd-kút után, bár még jó pár évbe beletelik míg felépül.

A Family Adventure park nevű létesítmény 14,37 hektáron terülne el, és izgalmas felfedeznivalókat kínálna elsősorban a kisebb és nagyobb gyermekeknek. Gulliver-városban bolyonghatnának a legkisebbek, a naprendszer kicsinyített mását tanulmányozhatnák a tizenévesek, interaktív szórakozási lehetőségekre egy épületen belül kerülne sor, egy mesterséges tóban pedig a látogatók víz alatti liftből szemlélhetnék az ottani élővilágot. De a környező erdők állatai is látótávolságban lennének, Szafari-busz és egy nyári bobpálya, mászófal és kalandpark is szerepel az elképzelésekben.

Hirdetés
Hirdetés

A közmeghallgatáson az elképzeléshez csak annyi hozzászólás érkezett, hogy a környezethez illő tárgyakat tervezzenek-e az illetékesek.

A gyakorlati megvalósításhoz vezető első lépésként az önkormányzatnak kérnie kell a minisztériumtól, hogy az illető területet, mely jelenleg legelő besorolású, vegyék ki a mezőgazdasági területek jegyzékéből, ehhez kellett a tanács hozzájárulása is. Ezután készülhet majd el az övezeti rendezési terv. Sztakics arról is biztosított, hogy ehhez nem kell majd fákat kivágni a környező erdőkből, hiszen a fák között levő tisztásokon nagyon jó helyen lennének a különböző létesítmények.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások