Felhívás!

Barót városa a trendhez igazodik

Barót városa a trendhez igazodik Kovászna megye

Barót város tanácsa még a múlt év végén tárgyalta a nem lakáscélú ingatlanok évi adójának mértékeit, s úgy állapodtak meg, hogy magánszemélyeknek a kereskedelmi célra használt ingatlanok után az ingatlan adózandó értékének 0,2%-át kell adóként befizetniük, míg a jogi személyeknek 1,2%-át.

Ezzel a megkülönböztetéssel dr. Bán István független tanácsos nem értett egyet, és a határozattervezet módosítását kérte olyan értelemben, hogy mind a magánszemélyek, mind a jogi személyek esetében 1%-os adókulcsot alkalmazzanak. Benedek Huszár János polgármester elutasította a javaslatát, mondván, hogy más székelyföldi városok is hasonló különbséget tesznek, így Barót sem tesz egyebet, csak követi ezt a trendet.

– A jogi személyek a kereskedelmi tevékenység profitjából, míg a magánszemélyek is gyakorlatilag ugyanabból, a bérből fizetik ki az adót – magyarázta a polgármester, hogy miért nem kell különbséget tenni. – Baróton jelenleg 85 olyan magánszemély szerepel a nyilvántartásban, akinek tulajdonában kereskedelmi célú ingatlan van, ezek adózandó értéke mintegy 7,6 millió lej, az ezekből befolyt adó 15.629 lej. Jogi személyek Baróton 211 ingatlannal rendelkeznek, ezek adózandó értéke 33,85 millió lej, az innen befolyó adó 405 ezer lej 2020-as adatok szerint. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások