Felhívás!

Barót ünnepelt

Barót ünnepelt Kovászna megye

Baróton idén is több helyszínen ünnepelték március 15-ét. A hagyományokhoz híven az ünnep előestéjén a város szélén található Zathureczky temetőben volt megemlékezés, melyet a református egyház kórusa tett ünnepélyessé, áldást Tordai Árpád tiszteletes mondott.

Szerdán először a véczeri emlékműnél, történelmi csaták színhelyén emlékezett a város, de Erdővidék lakossága is, közöttük az Olton túli ürmösiek, akik katonainduló kíséretében érkeztek. Az ünnepség egyedüli szónoka Toró T. Tibor, az EMNP országos elnöke volt.

Már késő délutánra járt, mikor a Csala Kürtje fúvósai Barót központjába, a Diákdombra szólították ünnepelni a város lakosságát. Itt Demeter László történész, Lázár-Kiss Barna polgármester és dr. Csige Sándor Zoltán konzul tartottak ünnepi beszédet, alkalomhoz illő dalok csendültek fel. Az ünnepélyt ezúttal is huszárok, mazsorettek vezették fel.
A nap Erdővidék Múzeumában, történelminek is mondható fotókiállítással folytatódott: a képeken régi március 15-i ünnepségek pillanatai elevenedtek meg, Demeter László a véczeri emlékmű történetéről is beszélt.

Este a városi művelődési ház nagytermében tartották az Ébredj hazám, nemzetem című előadást, melyen a Wesselényi Miklós és a Gyöngyharmat kórusok, a kisbaconi református bibliakör tagjai, a Transylmania zenekar, továbbá Lázár Norbert és Oláh József léptek fel. Részletes beszámoló a Baróti Körképben olvasható.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.