Felhívás!

Barót új testvére

Barót új testvére Kovászna megye

Az északkelet Magyarországon található Mátészalka válhat Barót város hetedik testvértelepülésévé. Nemrég Mátészalkáról felhívás érkezett Barót irányába ilyen téren, a kezdeményezést a tanácsosok is megvitatták.

Asztalos Attila Lajos azt kérdezte, vajon Barót kimerítette-e már a korábbi testvértelepülési kapcsolatokban rejlő lehetőségeket, mert ha vannak még tennivalók, akkor „lehet, nem kellene ezt az újabb kapcsolatot erőltetni” – fogalmazott.

Zsombori Csaba viszont úgy vélte, minden egyes, a város felé irányuló kéznyújtást ki kellene használni, mert a semminél egy egyszerű kéznyújtás is csak jobb. Hasonlóképpen fogalmazott Pál Szilágyi Zoltán is, sőt, javasolta, Barót is indítson kezdeményezést ilyen téren, javasolta például, hogy a város ne csak Magyarországon keressen testvértelepülést magának, hanem akár egy olyan autonóm tartományban, mint Dél-Tirol. A tanácsosok végül elfogadták a Mátészalkáról érkezett kezdeményezést, és helyt adtak a testvértelepülési folyamat elindításának.

Barót testvértelepülései jelenleg a város honlapján feltüntetettek szerint: Zirc, Budafok-Tétény (Bp., XIII. kerület), Szarvas, Dabas és Sarkad Magyarországról és Érmihályfalva Romániából.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 28., 11:24
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Barótnak a felvidéki Párkány is testvérvárosa és Zalaegerszeg várossal is van együttműködési szándéknyilatkozata aláírva. Ezek az információk valóban nem szerepelnek a város honlapján. A hiányosságok a közeljövőben pótolva lesznek. DZ