Felhívás!

Balesetekkel indult az év

Balesetekkel indult az év Kovászna megye

Újév napján a Kurtapatak előtti, kilencven fokos hajtűkanyar melletti gödörben egy árválkodó, összetört orrú kisbusz látványa fogadta az arra utazókat. Utasai állítólag épen megúszták egy betonoszlop kidöntését, Uzon kijáratánál viszont öt személyt mentő vitt el, és egy halottja is volt a frontális ütközésnek.

A Kurtapatakon veszteglő jármű sofőrje a helybéliek szerint kora reggel balesetezett, állítólag a csúszós út miatt nem sikerült a kanyart bevennie. A VW Transporter típusú kisbusz motorrészén, illetve a jármű tetején, pontosan középen látszott egy jókora horpadás, mintha valaki egy óriási szekercével akarta volna újraformázni a gépkocsit. A „szekerce” ezúttal egy betonoszlop volt, ugyanis a jármű a helyszínen levők szerint nem tudta bevenni a kanyart, így először kiütötte a vaskos oszlopot, áttört a deszkakerítésen, majd egy fa állította meg. A január elsején hajnali 5 óra körül történt balesetben állítólag senki sem sérült meg komolyabban. A kisbuszon a sofőr felőli visszapillantó letört, az utastérben kinyílt két légzsák, de elmondhatjuk: a VW jól „vizsgázott”, ha nem látjuk a kidöntött oszlopot, akkor nem is hinnénk el, hogy annak ütközött!

A megyei utak több tényező miatt nagyon veszélyesek. Amellett, hogy pár reggel vékony jég képződött rajtuk, a mezőről az erőgépek által kihordott, napközben sikamlóssá váló sár miatt is fokozott figyelemmel kell közlekedni, ugyanis az könnyen bevághatja a járművet a sáncba.

Egy halott, öt sebesült Uzonban

Január elsején 13 óra tájékán a Brassó és Bákó közötti, 11-es jelzésű országúton, Uzon kijáratánál két személygépkocsi ütközött frontálisan. A kivizsgálásokból kiderült, hogy a Hargita megyében bejegyzett gépkocsi 46 éves – információink szerint gelencei illetőségű – sofőrje a fáradtság miatt elaludt, átsodródott a szembejövő sávra, és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő, Kovászna megyei személygépkocsival, nyilatkozta Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A vétkes, 46 éves sofőr a helyszínen meghalt, utasait, három férfit és egy kiskorút, valamint a Kovászna megyei sofőrt kórházba kellett szállítani.

Óvatlan háromszéki sofőr

Öt személy megsérült kedden Felek (Avrig) a Szeben megyei körgyűrűjén egy Kovászna megyei sofőr által okozott balesetben, a forgalmat mindkét irányban leállították. A sérülteket, három nőt és két férfit, a nagyszebeni sürgősségi kórházba szállították. A balesetben négy gépkocsi ütközött, amelyekben összesen 15-en utaztak.
A rendőrség szerint a háromszéki sofőr nem tartotta be a követési távolságot, belerohant az előtte közlekedő gépkocsiba, amely átsodródott a szembejövő sávra, és két másik autóval ütközött. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.