Felhívás!

Baleset történt Kézdi és Szentlélek között

Baleset történt Kézdi és Szentlélek között Kovászna megye

Figyelmetlen szekeres miatt történt baleset Kézdivásárhely és Kézdiszentlélek között. Szerencsére komolyabb következménye nem lett az ügynek.

Tegnap délelőtt Kézdivásárhely és Kézdiszentlélek között a mezőből egy szekeres közvetlenül az útra ugratott ki, anélkül, hogy bebiztosította volna magát. Szentlélek irányából egy kisautó sofőrjének már nem volt ideje elkerülni az ütközést, így nekicsapódott a szekérnek, amelynek egy része le is szakadt. A kisautó ezt követően egy – állítólag – napok óta az út mellett állomásozó gépkocsiba szaladt bele, utasai könnyebb sérülésekkel, no és az ijedtséggel megúszták az esetet.

Muszáj szóvá tennünk a helyszínen levő rendőrök magatartását: amikor az egyik kézdivásárhelyi forgalmista észrevette, hogy filmezünk, illetve fotózunk (ezt megelőzően egy rendőrnő is ránk förmedt), ingerülten vont kérdőre, és felszólított, hogy ne zavarjuk a munkájukat! Tette ezt anélkül, hogy köszönt, illetve bemutatkozott volna, és anélkül, hogy felmérte volna: az útpadkán kívülről, a sáncból fényképeztünk, azon a részen pedig akadozva ugyan, de a forgalom is zajlott a Szentlélek felé vezető sávon, tehát egyáltalán nem akadályoztuk a helyszínelést. Hiába jeleztük, hogy a sajtótól vagyunk, faragatlannak bizonyultak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 22., 7:00
  ÉRTÉKELÉS: 46

  Ilyen rendőrök kellenek! Bunkók és parasztok! Szomorú, h addig szídtuk a hájas disznókat, h most vmi 40-50kg os istenbarmait alkalmaztak nuku iku nélkül!!!!

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 7:40
  ÉRTÉKELÉS: -10

  A nevük a mellűkön van, vagy a “sajtó” nem tud olvasni? Eltudom képzelni milyen ártatlanak voltak! ” Nem mutatkoztak be”! És még cigány kereket ne vessenek amikor a sajtó kéri?

  • User
   Dátum: 2019. október 22., 12:09
   ÉRTÉKELÉS: 31

   Tisztelt uram/hölgyem. A rendőr szolgálatban volt, az intézményüknek van egy kódexe. Forgalmisták esetében így kellene zajoljon egy beszélgetés: “Buna (dimineata, ziua, seara), sunt (gradul profesional, numele si unitatea de politie din care face parte)”. Dupa ce s-a prezentat, politistul trebuie sa solicite pe un ton politicos, dar ferm, sa i se inmaneze documentele pentru control. Vagyis: Jó napot (reggelt, estét), nevem XX, tisztségem XX az YY rendőrséget képviselem. Ez a minimum. Ez már csak azért is fontos, mert esetleg vak is lehet az illető, akivel szóba akar állni, Braille-írással nem írja senkin sem a nevét, sem a tisztségét (egyértelműen nem gépkocsivezetőről van szó). Ugyanakkor: nem beszél senkivel úgy, mintha az ülepéből rántotta volna elő. Nincs olyan testbeszéde, mintha fegyvert fogott volna rá az illető. Amúgy az emberi jogokkal foglalkozó Apador-CH-nak két év pereskedésébe telt, míg megszerezte az Országos Rendőrkapitányságtól a Rendőrök Nagy Viselkedéskönyvét. Érti? Pereskedni kellett, hogy kiderüljön, egy szolgálatban levő rendőrnek mi a feladata, miként járhat el esetenként. A dokumentum itt olvasható: http://www.apador.org/wp-content/uploads/2017/12/manual-practici-politie.pdf
   Üdv, Bartos L.

   PS. Egy másik hozzászólónak: a németországi sajtó (és a világ többi országában is) ugyanúgy beszámol a balesetekről, mint a romániai média, köztük a magyar nyelvűek is. Persze, vannak deontológiai szabályok, amiket nem szabad átlépni.

  • User
   Dátum: 2019. október 23., 9:34
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Igy igaz.Nem tudjak az illemet mert sokaknal az otthoni 7 ev neveles is hianyzik.Pont a tegnap tortent velem,hogy egy rendelest akartam kifizetni az egyik cegnel, Kezdivasarhelyen.Amikor bementem ott volt ket rendor,eppen valamit rendelt az egyik,a masik pedig ha jol gondolom csak kisero volt ,mindketto ult,persze tobb szek nem volt a helyisegben,igy megalltam a soromra varva.magamba elgondolkodtam,hogy nagy valoszinuseggel idosebb vagyok mindkettonel,raadasul holgy is de egyik sem allt fel,tiszteletbol,hogy atadja a helyet.En amikor diak voltam a autobusz jaraton tomegesen utaztunk,munkasok,diakok,idosek,gyerekek,neha annyian bepreselodtunk a jarmube,hogy levegot is alig kaptunk.Amikor egy idosebb nem kapott helyet azonnal felalltam es atadtam a helyem,de ez akkoriban persze voltak kivetelek akkor is de szinte kovetelmeny volt.Hol vagyunk most ettol????

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 8:00
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Sajna ezeknek a “kissebbsegieknek” nincs torvenyuk, oket senki sem keri szamon, ahogy mashol, ugy a forgalomban sem….szabadon randalirozhatnak, ahogy nekuk tetszik, jobbik esetben “csak” kiabalnak s atkozodnak meg utanad ahogy megelozod is!..anelkul, hogy elutned…..

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 9:40
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Kézdiről Szentlélek felé, a magaslat túloldalán folytonos vonal lévén, az útsáv legalább felét foglaló helyen álló autót látott a közeledő. Az ilyen esetben arrajáró autókat megállították, és a sofőr válaszai szerint megbüntették. Aki tapasztalatból feleselt azt fenyegetőzve elbocsátották. Jól zsebeltek.

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 9:59
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Németországban minimum 500 euro a büntetés ha baleset helyszinén fényképeznek vagy videóznak!!! Ideje lenne Romániába is behozzák törvénybe és a sok kiváncsiskodo majom nem vidozna le halálos baleseteket és töltené fel a Facebookra!! További szép napot 😉

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 9:49
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Amellett hogy paraszul beszélnek a Rendőri a Székely emberrel, van egy rendörnő aki maga is Itasan balesetezett….. És még ő kér számon ha valami nincs rendben…….. Kellett nékünk Demokrácia…….

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 10:08
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Azt hiszik ok az Atyaisten nekik mindent szabad megissza a soret a rendor bacsi majd beul rendorautoba es elmegy ot nem szondaztatjak a jogsijat sem veszik el hiszen o a rend ore nehogy ma neki elvegyek de barki mas igyek meg egy sort ugrik a jogsi A baj az hogy oket nem ellenorzi senki pedig nagyon is kene mert sok ittast elkapnanak koztuk

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 10:27
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A rendor bacsi megissza a soret beul az autoba es elmegy jelzem egyenruhasan tehat szolgalatos noo neki ugye mindent szabad hisz o a rend ore barki mast elkapnak ugrik a jogsija oket nem ellenorzi senki pedig nagyon is kellene mert biza megisszak es meg nagyoskodnak is De sajnos ez senkit nem erdekel

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 13:20
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ok azert viselkednek ugy mint az atyaistenek ,mert ti szekelyek ezt megengeditek nekuk. Ha ti is olyanok volnatok mint az ok fajtajuk (a romanok) ,akik lesz.rjak oket, sot elgazoljak oket autoval, lekopkodik, megverik, fenyegetik es volt mar ra pelda, hogy meg is olik, na mondom, ha ti is ilyenek volnatok, akkor nem viselkednenek igy veletek ezek a sz.rhaziak ! Csak itt nagyoskodnak a magyar megyekben ,de ez a ti hibatok, szekelyeke , mert otthon naluk “ciocu mic” es “hai sictir” a nevuk !

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 14:52
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Az ökör csak ökör módon tud beszélni és viselkedni .Gratulálok az újság írónak, hogy meg említette hisz nem mindenki tud le menni ilyen szintre !

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 16:53
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Én már nem is csodálkozom, kultúrát rég elfelejtettük. Orvos azt mondta fogjam be a pofám, mert megteheti, hogy elkerget s nem vizsgál meg, akkor mit várunk mástól?

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 18:44
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Mi is akkor jöttünk autóval.. És tényleg senki nem akadályozta a forgalmat.A rendőrképzőn nem tanítanak tiszteletet… OTT CSAK TITULUST KAPNAK!!Tisztelet a kivétel… Mert hála Istennek.. Olyan is van.

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 21:08
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Azt azért hozzá fűzném, hogy sok esetben nem filmeztek, pl-ul, amikor a rendőr élűtte az átjárón a gyalogost aki nyomban szőrnyethalt a kórház előtt.

 • User
  Dátum: 2019. október 22., 21:34
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Sajnos ma már igy müködik nálunk .Törtènt velem is hogy hogy inkább egyèbb volt az elfoglaltságuk mint az hogy igyekezzenek hozzánk . mikor egy vadállat ugrott elènk ès ők 10km távolságra nem találtak. (Peddig nem is a mezôben voltam hanem utszèlèn) èjjel kèt gyerekkel .Ennyit a jómodorrol!!!