Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az útlevélosztályon nincs várakozási idő

Az útlevélosztályon nincs várakozási idő Kovászna megye

Dr. Ráduly István (képünkön) múlt heti sajtótájékoztatóján kiderült az is, hogy idén csaknem tízezer háromszéki igényelt útlevelet, a kérések felét a megyén kívül nyújtották be.

Hirdetés
Hirdetés

A prefektus összefoglalta az útlevélosztály 2022 első félévében végzett munkáját. Az Alina-Dana Ioniță rendőrbiztos által vezetett szolgálatnál 9736 kérelmet vettek át: 9089 kérelmet egyszerű elektronikus útlevélre és 647 kérelmet egyszerű ideiglenes útlevélre. A kérések közel felét (4363) más megyékben lakóhellyel rendelkező személyek tették le.

Sepsiszentgyörgyön, alapesetben, kizárólag Kovászna megyei lakóhellyel rendelkező állampolgárok kérelmeit dolgozzák fel. Összesen 9278 kérelmet oldottak meg. Ezekből 4726 kérést a megyeszékhelyen vettek be, 4038-at az ország más megyéiben adtak le, és 514 kérést Románia külföldi diplomáciai és konzuli képviseleteinél vettek át.

A feldolgozott kérelmek eredményeként összesen 3308 útlevelet adtak át a kérelmezőknek a kiszolgáló pultnál: 2783 elektronikus útlevelet és 525 ideiglenes útlevelet, ezeken kívül 1327 elektronikus útlevelet juttattak el a birtokosoknak futárszolgálat útján.
– Örömmel jelentem, hogy az útlevélosztályon nincs várakozási idő, a programálás gyakorlatilag a következő napra történik, az útleveleket a törvény által meghatározott határidőn belül állítják ki – jegyezte meg a prefektus.

A prefektus folytatja minden hónap első csütörtökén esedékes, kihelyezett meghallgatás-sorozatát, október 6-án 12 órakor a bodzafordulói polgármesteri hivatalban várja az érdeklődőket. Iratkozni a 0267.315.444-es számon lehet. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük