Felhívás!

Az uszoda a célpont

Az uszoda a célpont Kovászna megye

Javítaná több energiapazarló középület energiahatékonyságát a megyeszékhelyi tanács. Ennek érdekében a pénteki rendkívüli ülésen egy társulás megkötését hagyták jóvá Sepsiszentgyörgy és a norvégiai Östfold University College között.

Az Alacsony kibocsátás, magas hatékonysággal és fenntarthatósággal Sepsiszentgyörgy kulcsfontosságú középületeiben elnevezésű projekt gyakorlatilag a Váradi József Általános Iskola régi szárnyának, valamint a fedett uszoda épületének hőszigetelésére irányul. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester elmondta: az uszoda a kommunizmus utolsó éveiben épült, amikor „semmi sem számított, csak kész legyen”, és „annyira pazarló”, hogy az is felmerült, „esetleg le kell bontani”.

– Bár a járvány miatt országszerte zárva tartanak az uszodák, a leigazolt sportolók edzhetnének, de az uszoda hőszigetelése, fűtési, keringető és szellőztető rendszere annyira elavult, hogy egyszerűen fenntarthatatlan, működtetése esetén – teljesen joggal – közpénzpazarlással vádolhatnának meg – nyilatkozta megkeresésünkre Tóth-Birtan Csaba.

Az alpolgármester szerint a 2,64 millió eurós beruházás (ebből 438 ezer euró önrész) mintegy 70 százalékkal csökkenti a károsanyag-kibocsátást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások