Felhívás!

Az USR–PLUS ellenzi

Az USR–PLUS sepsiszentgyörgyi szervezete nem szeretné, ha vadasparkot hoznának létre Sugásfürdőn. Mind a szervezet elnöksége, mind pedig az ifjúsági tagozata tiltakozik ez ellen.

A sepsiszentgyörgyi USR–PLUS vezetősége szerint az általános tendencia az, hogy a hasonló létesítményeket megszüntetik, mivel csökkenőben van irántuk az érdeklődés. Ugyanakkor úgy vélik, ökológiai szempontból az állatkertek léte csak a veszélyeztetett, leromlott ökoszisztémák esetében indokolt, amely nem áll fenn Sepsiszentgyörgy környékén. A tiltakozóknak erkölcsi kifogásaik is vannak a vadon élő állatok fogságban tartása ellen, úgy vélik, egy ilyen vadasparknak minimális az oktatási szerepe, illetve a vadon élő állatok tanulmányozása csak a természetes ökoszisztémán belül végezhető. Hozzátették: az állatkertnek kijelölt területnek jelenleg több szerepe van: legelő vad- és háziállatok számára, üdülőterület, tranzitterület, közösségi terület, a kívánt befektetés pedig elpusztítaná ezeket az értékeket.

Tiltakozásukat az is alátámasztja, hogy a sepsiszentgyörgyi USR–PLUS kiemelten fontosnak tartja a város természetes ökoszisztémájának megőrzését és védelmét. Fontosnak tartják a turisztikai és kerékpáros útvonalak, megfigyelési pontok, menedékek lștrehozțsțt az erdőkben és a helyi közigazgatás tulajdonában lévő területeken. Éppen ezért szakemberekkel (építészek, tájépítők, biológusok) együtt megtervezett és végrehajtott projektet támogatnak.

Izsák Arnold, a Kovászna megyei USR–PLUS ifjúsági tagozatának elnöke úgy véli, az lenne a legjobb, ha az erdőkben kamerákat helyeznének el azokon a részeken, ahol gyakoriak a vadak, és felvételről lehetne bemutatni a diákoknak a környék állatainak életmódját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.