A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Az Őrkő negyeden a sor

Alig ért véget az átfogó, Sepsiszentgyörgy magánházainál megejtett kutyaszámlálás, az illetékesek máris újabb kihívás előtt állnak, hétvégén az Őrkő negyedben – rendőrségi, csendőrségi kísérettel – fognak be kóbor ebeket.

Sepsiszentgyörgyön 3123 magánházat kerestek fel az illetékesek, amelyekből 2060 otthonban 2166 kutyát számoltak össze. A megszámolt ebekből 1235 nem volt ivartalanítva, és ebből körülbelül 1000 a nem fajtiszta, ivartalanításra kötelezett kutya.

A hatóságok ismételten felhívják a figyelmet, hogy év végéig még tart a polgármesteri hivatal kedvezményes ivartalanítási akciója. Mint arról már beszámoltunk, Sepsiszentgyörgy önkormányzata két helyi állatorvosi rendelővel kötött szerződést erre vonatkozóan.

A törvény kötelez a keverék kutyák ivartalanítására, mulasztás esetén komoly bírságokkal szembesülhet a tulajdonos. Fontos azt is tudni, hogy a megszámlált kutyákról adatbázis készült, amelyet a számlálóbiztosok átadnak a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságnak, amely további ellenőrzéseket folytat, ugyanakkor bírságolhat.

– A gazdák mindenféle érvet felsorakoztattak, hogy miért nem akarják ivartalantani kedvenceiket: legtöbbször a kutya korával mentegetőztek, hogy az idős állatot nem teszik ki ennek, de volt olyan is, aki kerek perec kijelentette, hogy az eb is férfi, akárcsak ő, így a kasztrálás elmarad – részletezte érdeklődésünkre Tóth-Birtan Csaba, sepsiszentgyörgyi alpolgármester.

Tőle tudtuk meg, hogy hétvégén, Őrkőn azonosítják, és befogják a gazdák nélkül csatangoló ebeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.