Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az oltás még teszi a dolgát

A súlyos betegek és halottak kis hányada oltott, tehát a legutóbbi vírusvariáns esetében is hatékony a védőoltás – vonta le a következtetést a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház orvos-igazgatója, Roșu Mátyás a tegnapi sajtótájékoztatón.

Jelenleg nincs Covid-gyanús esete a megyei kórháznak, van viszont 27 pozitív beteg, 23 a fertőzőn és tüdőgyógyászati osztályon (közülük 5 oltott), egy a sebészeti osztályon, három az intenzív terápián – tájékoztatott András-Nagy Róbert kórházmenedzser. Utóbbiak közül kettő súlyos állapotban, intubálva van, egy beteg oxigénmaszkon, egyikük sem oltott.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt héten 39, koronavírusosból kigyógyult pácienst engedtek haza, sajnos, 9 haláleset – 3 nő és 6 férfi, 54 és 86 év közöttiek – következett be a bennfekvő fertőzötteknél, de mindegyikük súlyos mellékbetegségekkel rendelkezett.

Ami a múlt havi, a kórház teljes tevékenységére vonatkozó statisztikákat illeti, a következő számok lehetnek relevánsak: a sürgősségen majdnem 2400-an jelentkeztek, közülük 781 személyt utaltak be. A járóbeteg-rendelőben 7800 vizsgálatot végeztek el, huzamosabb kórházi ellátásra 1000-ren szorultak, ambuláns, egynapos kezelésre 400-an. 76 szülést vezettek le, 200 sebészeti beavatkozást, 12.500 laborvizsgálatot és 127 mágneses rezonanciás imagisztikai vizsgálatot végeztek el.

– Utóbbiak száma jelentősen megnőtt, mióta helyben végzik ezeket, többet finanszíroz a biztosítóház, mindent összevéve azonban mégis az igényeknél sokkal kisebb az általa fizetett vizsgálatok száma – mondta a kórházmenedzser.

Az MRI készüléket 2018-ban üzemelték be a megyei kórházban, 2021-ben 1700 hasonló vizsgálatra került sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások