Felhívás!

Az idei első ballagók

Az idei első ballagók Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium, Kézdivásárhelyen a Gábor Áron Líceum és a Református Kollégium végzős diákjainak csengettek ki a hétvégén.

Pénteken a Gábor Áron Líceum udvarán 139 végzős diák akasztotta vállára a ballagási batyut. A líceum évfolyamelsője Deák-Gáspár Klára Boglárka XII. B osztályos tanuló lett 9.01-es átlaggal, aki a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal különdíját is kiérdemelte, amelyet Madarász Éva igazgatóhelyettes adott át.

Szombaton a Református Kollégium két végzős osztályának 60 diákja vett végső búcsút iskolájától a helyi református templomban. A ballagási ünnepség Beder Imre igehirdetésével kezdődött, majd Farkas Ferenc intézményvezető szólt a végzősökhöz: „Feldíszítettük az iskolát és a templomot, útravalónak szánt jelmondatot írtunk a táblákra, virágot, könyvet, ballagási batyut készítettünk, de mégsem ragyog minden úgy, ahogy az ünnepen illenék. Az ünnepben ugyanis ilyenkor mindig egy kis szomorúság keveredik: a búcsúzás pillanata mindannyiunkban vegyes érzelmeket kelt. (…) Szomorú és fájdalmas, mert a mai napon kirepültök iskolátok falai közül, de felemelő és reménykeltő, mert ezt a lépést itt, Isten házában teszitek meg.”

Az évfolyamelsőnek járó díjat Fábián Ágnes vehette át, aki 9.91-es átlaggal zárta tanulmányait. A végzős diákok kalapok feldobásával búcsúztak iskolájuktól.

A Székely Mikó Kollégiumban idén 90 végzős diák búcsúzott az iskolaudvaron szervezett ünnepségen, melyet a Dombora Anna zenetanárnő által vezetett iskolakórus tett felemelőbbé énekével.

A négy évfolyam tanulmányi átlagai alapján odaítélt arany- és ezüstokleveleket idén az végzősök két legnagyobb átlaggal rendelkező diákja vehette át: Ilyés Norbert István az aranyoklevél tulajdonosa 9,91-es átlaggal, és ő kapta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat különdíját is, míg Cerchez Dianáé (9,67) lett az ezüstoklevél.

Bucsi Zsolt Tamás református lelkipásztor és Takó István plébános búcsúzóul Isten áldását kérte a diákokra és hozzátartozóikra.

(Bodor–Tamás)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.