Felhívás!

Az érdem Erdővidéké

Az érdem Erdővidéké Kovászna megye

Vasárnap, június 21-én, a délelőtti istentisztelet után került sor Bibarcfalván annak a Fürdő utca 38. szám alatti háznak az ünnepélyes átadására, melyet Bedő Csongor számára építettek összefogással falusfelei, illetve Erdővidék segítő közössége.

A fiatalember háza egy évvel ezelőtt tűzvészben semmisült meg, ám Csongor, életének nehéz időszaka után most végre boldogabb idők elé tekinthet: a régi idők kalákáira emlékeztető összefogás, közös munka után hajléka teljesen megújult, ő pedig barátai, ismerősei, segítői tekintetétől kísérve léphette át új házának küszöbét, miközben 43. születésnapja alkalmából is köszöntötték.

A ház újjáépítésében nagy szerepet vállalt a helyi református egyházközség, élén Fancsal Zsolt lelkipásztorral, valamint Barthalis Zoltán és Trandafir Szabolcs gondnokokkal. Ők a megtörtént baj után elsőként mozdultak meg és szervezkedtek a károsult segítése érdekében. Nagy érdem illeti ugyanakkor a baróti Demeter Zoltánt, aki a Gondviselés Segélyszervezet szárnyai alatt, Pájer György segítségével Erdővidék 17 településén 145 önkéntes adománygyűjtőt mozgatott meg. Általuk csaknem 90 ezer lejt sikerült összegyűjteni a házépítés céljára. A költségek, mint elhangzott, 98 ezer lejre emelkedtek, a különbséget a bibarcfalviak holland testvérfelekezete, a zuidhorni felekezet állta, akikkel megegyezés szerint a most vasárnapi istentiszteletek is ugyanazon bibliai igékre alapultak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 22., 16:19
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Gratulàlok önek a jo isten segije meg sok szèp ciket tugyon irni nagyon szèpen köszönöm ès hogy megtecet halgatni kivànok sok sikert tiszteletel Csongor.