Felhívás!

Az élelem mindig jól jön

Az élelem mindig jól jön Kovászna megye

Szombaton nagy volt az öröm és a sürgés-forgás a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központban, ugyanis egy helyi vállalkozó jóvoltából adománydisznót vágtak a lakók részére.

A 200 kilós élő sertést Dancs Adorján kovásznai vállalkozó adományozta a Dévai Szent Ferenc Alapítvány égisze alatt működő otthon részére. A disznóvágók Ferencz Adorján és Szabó Attila pákéi lakosok voltak, de bekapcsolódtak az otthon lakói is, miközben Kolozsi István, a gyermekvédelmi központ vezetője szilvapálinkával fűtötte a hidegben ügyködő bölléreket.
„Dancs úrtól, akinek nagyon szépen köszönjük az ajándékot, még decemberben ígéretet kaptunk a támogatásra” – mondta Kolozsi, megjegyezve, hogy a disznóból hurkát készítettek, míg a szalonnát és a húsokat a füstölőbe vitték. A nevelő becslése szerint okos beosztással a disznóság három hónapig lesz elegendő az otthon 38 gyerekének.
Szintén örömhír a kicsik számára, hogy Banos György bodoki vállalkozó, aki évente szintén sertést szokott adományozni az intézménynek, jelezte, az ajándék idén sem marad el, minden jel szerint februárban fogják levágni. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.