A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Az anyagi elismerés is fontos

Az anyagi elismerés is fontos Kovászna megye

Idén ismét meghirdeti az RGT cégcsoport a Dr. Bock Industries ösztöndíjakat, melyekkel 30 tehetséges diáknak segítenek kiteljesíteni a bennük rejlő lehetőséget – jelentette be a tegnapi sajtótájékoztatón Adrian Pârvu megbízott ügyvezető, Kese Zsuzsa személyzeti felelős és Orbán Imola, a Bóbita Egyesület vezetőjének jelenlétében.

A nadrággyárak szociális célú programjaikat, az alkalmazottak gyermekei számára szervezett nyári táboraikat és a korábbi évek ösztöndíj programjait is a kézdivásárhelyi Bóbita Egyesülettel partnerségben bonyolították le, idén is így lesz. Orbán Imola a sajtótájékoztatóra több tavalyi támogatott tehetséget is meghívott: a kézdivásárhelyi, hatodikos Rancz-Gyárfás Gergő meseíró-, mesemondó- és versmondó-versenyen nyert már, a tavaly megjelent másodikos magyar tankönyv digitális hanganyagát is ő mondta fel. Miklós Janka, a Székely Mikó Kollégium hatodikosa országos és nemzetközi matekversenyek díjazottja, Gászpor Adrienn a művészeti líceum tizedikes drámaosztályának egyik tehetsége, az Osonó társulattal is fellép. Mindegyiküknek jót fogott a támogatás – hiszen a versenyeken való részvételnek, a felkészülésnek költségei is vannak –, az a tíz hónapon keresztül egyenlő részletekben folyósított 2500 lejes ösztöndíj, amelyből idén is harmincat pályáztat meg a vállalat a Kovászna megyei iskolásokkal. Művészeti, illetve sport terén kiváló eredményeket elérő 1–12.-es, természet- és társadalomtudományok terén 5–12.-es diákok jelentkezését várják június 25-ig, akik ajánlólevelekkel, (csak) egyéni teljesítményüket elismerő oklevelekkel, sajtómegjelenésekkel bizonyítják kiválóságukat. A sokoldalú, több tantárgyból is kiváló tehetségeknek választaniuk kell, hogy melyik területen nyújtják be a pályázatukat.
Az ösztöndíjakat a tanév folyamán folyósítják, szeptembertől júniusig, azokkal oktatóanyag és sportfelszerelés vásárlását, utazás- és szállásköltségeket és más versenyekhez, kiállításokhoz, kon­cer­tekhez kapcsolódó kiadásokat lehet fedezni, a legkisebbek esetében a kísérő számára is. Közben a projektfelelős oktatási programokat is szervez az ösztöndíjasoknak.
Tavaly 88 diák iratcsomóját bírálta el a zsűri, kiválasztva közülük a legjobb előmenetellel biztató tehetségeket, számukra a napokban zárul le az elszámolási folyamat. Az idei sikeresen pályázók névsorát augusztus 25-én teszi közzé a vállalat, augusztus 27-ig személyesen is értesítenek mindenkit.
A pályázati útmutató mától elérhető az RGT Romania Facebook-oldalán, vagy igényelhető az info@bobita.ro e-mail-címen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.