Felhívás!

Augusztustól újrakezdik

Augusztustól újrakezdik Kovászna megye

A tavasz kezdetével, március 18-tól a TEGA Mikóújfaluban, Sepsibükszádon, Bodokon, Málnáson, Sepsikőröspatakon, Kökösben, Illyefalván, Árapatakon, Árkoson, Gidófalván és Sepsiszentgyörgyön tartott lomtalanító és üveggyűjtő akciót. Augusztusban újra végigjárják a már „kipipált” településeket.

Vidéken az említett településeken eddig összesen 21 tonna üveg, illetve 25 tonna elektromos hulladék gyűlt össze. Sepsiszentgyörgyön a múlt hét végén volt üveggyűjtés, hat helyszínről összesen 35,5 tonna üveget mértek meg: ezt a Popești-Leordeni-i székhelyű Greenglass Recycling cég veszi át, tonnájáért 1 lejt fizet.

Máthé László, a TEGA igazgatója elmondta:
– Ezeket az akciókat nem azért szervezzük, hogy bevételre tegyünk szert. Valóban kevés pénzt adnak az üvegért, ám a lényeg, hogy az üveg súlyos hulladék, ami nem kellene, hogy a vegyesbe kerüljön, hiszen akkor nem csak, hogy nem hasznosítható tovább, hanem sok pénzbe is kerül a tárolása, teljesen értelmetlenül. A célunk, hogy akár ilyen módon is rávezessük az embereket a szelektív szemétgyűjtés fontosságára. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.