Hirdetés
Hirdetés

Átverik a városvezetést

Átverik a városvezetést Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Oltmező utcai szociális tömbházak egyes lakói visszaélnek a városvezetés jóhiszeműségével. Éppen ezért az elkövetkezőkben átvilágítanák az itt lakók helyzetét – derült ki a legutóbbi, Sztakics Éva alpolgármesterrel folytatott beszélgetésünk során.

Az említett visszaéléseket mi sem igazolja jobban, mint a tömbházak körül egyre szaporodó személygépkocsik száma, illetve egy-egy szobába „beírt” 6–7 személy, akikről aprólékosabb ellenőrzések során hamar kiderül, hogy külföldön dolgoznak, nem is tartózkodnak a valóban rászoruló személyek elől elfoglalt lakásokban.

Természetesen az említett szociális tömbházakban nem minden lakó él vissza a hatóságok jóhiszeműségével, de gyarapodó számban vannak azok, akik nemes egyszerűséggel balekoknak nézik a városvezetést és a körülöttük élő adófizető polgárokat.

– Jelenleg 3 lakás áll üresen az említett tömbházakban, ezek várnak új lakókra. Több száz dosszié érkezett elbírálásra hozzánk ez ügyben, utólag kellett ezeket aktualizálni az igénylőknek. Végül 18 dosszié felel meg a követelményeknek. Azokat is meg szeretnénk szűrni, akik jelenleg bent laknak, hiszen kérdés, hogy jogosulnak-e még a lakásra. Tervek szerint november végig világítjuk át az itt lakó személyeket – panaszolta az alpolgármester, kifejtve, hogy logikus, hogy a járműtulajdonoknak nem lenne, amit keressenek egy szociális lakásban, ám ezen a téren komoly gondot jelent, hogy a „rászorulók” igencsak felvilágosultak, általában nem a saját nevükön van bejegyezve a jármű, ami a tömbház előtt parkol.
Egy másik „praktikára” is rávilágított Sztakics, elmesélve, hogy a rosszul fizetőket másfél évig húzódó törvényszéki procedúrák alapján próbálja kilakoltatni a városvezetés a szociális lakásokból, ám amikor már járna le a bírósági per, az utolsó hónapban a rosszul fizető személy a többezer lejes felhalmozott adósságából általában 50 lejt törleszt, a bíró pedig arra hivatkozva, hogy kezdett fizetni a „meghurcolt”, elutasítja a kilakoltatást.

Hirdetés
Hirdetés

– Folyamatosan veszítjük el a pereket a „furfangok” miatt. Hiába látjuk nap mint nap, hogy egyesek visszaélnek a segítségünkkel, míg mások valóban rászorulnak. A rendőrséggel közösen ellenőrzéseket is megejtünk a helyszínen, hiszen egy-egy lakásba nagyon sokan jogtalanul bejárnak, ottmaradnak estére – részletezte Sztakics.

Amúgy a múlt hónapban fogadtak el egy határozatot, amely szerint október elsejétől személyenként törlesztnek majd a lakók. Ha eddig a rászorulók függetlenül attól, hogy mekkora – egy, vagy kétszobás – lakásban, és hányan laktak, nyáron 100 lejes, télen pedig 150 lejes havi bért kellett kifizessenek, az új intézkedés szerint október elsejétől az egyszobás lakásra 85 lejt, és személyenként 40 lejt kell fizessenek a lakók, a kétszobás lakások esetében pedig 175 lejt, és ugyancsak 40 lejt személyenként.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 20., 10:42
  ÉRTÉKELÉS: 41

  Szocialis viszonyok . Hmm .Azon kellene a város ,ország vezetősége elgondolkodjon ,hogy hány meg hány ilyen ,vagy hasonló helyzet van mikor az amúgy is kevés adózó jóhiszemű polgárok pénzét szétszorják a csalóknak , már régen külömbség kellene legyen az alap szociális ellátásban. Miért kell egy jóhiszemű adofizetö például ugyan olyan korházi ellátásban részesüljön mint a munkakerülő ,stb . Van már informatikai háttér, arcfelisimerö program ,mely segitségével adatbázist lehet késziteni ,a szociális seglyt igénylökröl ,lekövetni mikor jönnek a segély után akár több tizezer euros lukszusautokkal stb és kérdöre vonni ,megszüntetni a segélyt ,munkát felajánlani .Munka helyek lennének csak dolgozni nem akarnak ,legalábbis nem hivatalosan ! De minek is mikor segélyét segélyre kapnak . Ezeknek ez embereknek nincs kötelezetségük csak jogaik vannak . Na de miért ne csinálnák ha a törvény ezt az életmódot promoválja .

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 20., 13:05
  ÉRTÉKELÉS: 33

  azok a szülők akik rendesen dolgoznak de a banki kolcsonok ellenere se tudnak lakast venni azoknak nem jar egy normalis segitseg csak ilyen kozeg s akkor csodalkoznak par ev mulva hogy mi lett a gyerekkeből. alberletbol alberletbe menekulnek csaladok,hogy a gyerekek normalis kornyezetbe legyenek.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 20., 13:14
  ÉRTÉKELÉS: -11

  Végülis a cél mi? Nem az, hogy ezek az emberek, kihasználva a lakhatás nyújtotta segítségel “felfejlődjenek”, visszafejlődjenek a többség színvonalára? Vagy inkább ott akarjuk tartani őket a mai nyomorukban?

  • User
   Dátum: 2019. szeptember 22., 10:12
   ÉRTÉKELÉS: 14

   az a cel, hogy kozpenzen a valoban raszorulok eljenek, ne a herek!!!!!!!! s ha “felfejlodtek”, ahogy irod, akkor lehet tovabballni, hogy jojjon a kovetkezo raszorulo. EZ A CEL!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 20., 13:53
  ÉRTÉKELÉS: 44

  Csak egy napig kell ott ülni a Kauflandba….például….ledöbbennének sokan, hogy milyen teli szekerekkel jönnek kifele…aki dolgozik normálisan az nem engedheti meg magának, hogy teli kosarakkal távozzon…de ők…igen…

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 20., 18:18
  ÉRTÉKELÉS: 11

  A szocialis osztaly szepen adjon munkaajanlatot, amit ha elutasitanak, akkor veszitsek el a jogosultsagot. A szocialis segelynyujtas nem azt jelenti, hogy ingyenelo, henyelo, dolgozni rest embereket kell eltartani a gurcolo adofizetok hatan…!!! Munka van boven, s sajnos solgozni nem akaro ember meg tobb… Az autok nem neven nyilvamtartasa ellen pedig alkalmazni kell torvenyt, ami szerint illetektelen ember nem vezetheti az autot, illetve a 30 napos nevre iratasi hataridot, aminek a nem betartasa a hajtasi jogositvany visszavonasat eredmenyezi. Senki nem irigy rajuk, megfosztani sem akarja senki oket a tulajdonuktol, csupan koveteljuk a becsuletes adofizeto emberek es azok befizetett adojanak a tiszteletben tartasat!!! A csalason ert polgarok pedig legyenek kozmunkara kotelezettek. Ha elvettek a koztulajdonbol, akkor adjanak is vissza abba!!! Elkel a varos formalasaban es karbantartasaban a segitseg.

  • User
   Dátum: 2019. szeptember 26., 15:27
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Csiganye miért talán magyarba nincs ijen na kezdődik ki fekete ki fehér ezabaj midekit egy kalap alá vesznek amúgy cigány nem csigany

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 21., 9:03
  ÉRTÉKELÉS: 17

  A szociális segélyt is érdemes lenne jobban felülvizsgálni,nem hiszem ,hogy rá van szorulva akinek frissen csinált mükörme van meg fodrászatból érkezik egy fekete Audival és Gucci táskával az oldalán,még akkr is ha a táska csak koppintás.Van nyugdíjas aki 7oo lejből kell megéljen és azért mégiscsak ledolgozott jó pár évet.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 22., 5:29
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Baróton azért állítólag azért zárt be a valutaváltó mivel a kliensek zöme segélyezett volt…itt felveszik a segélyt majd külföldön dolgoznak így vagy ‘úgy’…a pénzt nem viszik se a bankba se a v.váltóba ,mert ott ugye valamilyen igazolványt be kell mutatni,ezért aztán megy a fekete váltás és megy tovább a segílyke is. Pedig módszerből lenne elég ,hogy ellenőrizzék őket és hogy azonnal megvonják a segélyeket …de ez egy ilyen állam ,miért éppen ez müködne?

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 22., 13:15
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Az Oltmező utcai szociális tömbház lakosa vagyok, és sajnos tudom a teljes igazságot:
  A 2 épület (Zöld és sárga) lakosai közül kevesebb mint 17 család érdemli meg valójában a szociális lakást. Legtöbbjük pénz ellenében (mifelénk spága) kerültek ide az ingyen élet reményében. Valóban vannak személyek, kik nem hivatalos munkával is,(jobb mint lopni és rabolni) de éjt nappallá téve csakis önfenntartóak és nincs lehetőségük távozni.
  A cikk megjelenése óta a személygépkocsik 85%-ka eltűnt, de mi többiek tudjuk, hogy hová!
  Legfeljebb 3 személynek van saját nevén autója, a többi majd rokonokra hivatkozik!
  Kérem valaki illetékes olvassa ezt el, és ha kell a nevem is vállalom érte

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 23., 19:29
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Tisztelt hozzászóló ,annak a nevét kell kiírni aki elveszi a szegény emberektöl a csúszópénzt ! Az ilyen aljas emberek miatt vsgyunk ott ahol vagyunk ! Amügy az örzést bizzosito cég kinek az alárendeltje ,mert azt olvasni ,hogy többen tartozkodnak mint a jogos létszám .Ugyan úgy mint a gyárakban a beléptetö rendszert létrehozbni mindenkinek ki jogosult az ott tartozkodásra kártyát adni és akkor más nem tud behatolni ,a létesitmény be van kerítve, mindent lehet csak akarni kell.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 24., 12:30
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Hát sajnos ez igy igaz !!! Az itt lakók többsége külföldön van ..(dolgozni vagy kodulni ) a lakást nem is használják évente egyszer – kettszer jönnek hazza !!na de mikkor megjonnek megy a buli ezerrel !!😢annyi az euró hogy nem is beszélnek a lejrol .Auto !!? Majdnem mindenkinek van !! Euró …szinten van ezért van lakás is ! Egyre többen vannak és ők az urak !!! Vannak itt rendes emberek is akkik dolgozónak váltásban .(.de le vannak szarva ) pihenni nem lehet !!! Zajognak rendesen !! Ezelőtt 5 ével azt mondták hogy meg lesznek szortalva😏de egyre tobben költöznek be ! És nem is vannak rászorulva !!!! Na de a pénz beszél Ne beszeljek arról hogy nem jön ki egy taxi ha hivod ! Szóval szanalmas pedig lenne olyan akinek szüksége volna !! Tudnék irni rengeteget dolgot ….5 éve várom a változást .!!!

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 26., 17:22
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Az összes a cigányság mind kint vanak külföldön és nem dolgoznak hamem koldulnak meg lopnak s nem hogy normálisan dolgoznának mind más személyek jol fel őltőzőtek tele aranyal draga autokal jarkálnak s valamejikűk meg jogsi nélkül vezet meg rááadásul draga vendegsegeket rendeznek