Felhívás!

Áthelyezték a magyarellenes akcióiról elhíresült főfogyasztóvédőt

Áthelyezték a magyarellenes akcióiról elhíresült főfogyasztóvédőt Kovászna megye

Beszterce-Naszód megyében folytatja tevékenységét Mircea Diacon, a magyarellenes akcióiról elhíresült volt Kovászna megyei főfogyasztóvédő. Nemrég még arról számoltunk be, hogy Diacont a brassói regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség élére léptették elő, most azonban úgy tűnik, hogy változott a helyzet.

A hírről a szolgálatos feljelentő, Dan Tanasă számolt be blogján, azt állítva, hogy a Diacont a “RMDSZ megrendelésére” váltotta le a Szociáldemokrata Párt (PSD), amelynek egyébként a fogyasztóvédő is tagja.

Szerinte Liviu Dragnea képes saját párttársait is feláldozni, csak azért, hogy Tamás Sándor és Antal Árpád kedvére tegyen. Tanasă úgy véli, hogy a PSD gerinctelen módon viselkedik, amikor az “úgynevezett székelyföld” etnikai alapú területi autonómiájáért küzdő magyar politikai szervezetnek kedvez.

A blogger felemlegeti, hogy Victor Ponta miniszterelnöksége idején három Kovászna megyei prefektust is leváltott, hogy az RMDSZ kedvében járjon, most pedig Liviu Dragneán a sor, hogy teljesítse a szövetség elvárásait.

Tanasă szerint Tamás Sándor és Antal Árpád évek óta “személyes háborút” folytatnak a fogyasztóvédő ellen és mindent bevetettek eltávolítása érdekében: mondvacsinált indokokat hoztak fel ellene, rágalmazták és mindenhol bepanaszolták. Pedig valójában – állítja a szerző – az egyetlen bajuk, hogy egy olyan román ember vezette az ellenőrző hatóságot, aki nem rendelkezett az RMDSZ jóváhagyásával.

A szerző azt is sérelmezi, hogy a PSD Kovászna megyei szervezte nem védte meg párttársukat, inkább a hallgatás választották az “RMDSZ visszaéléseivel” szemben, ezáltal is támogatva a szövetséget célja elérésében.

Tanasă beszámolója szerint Diacont február 7-én értesítette az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság, hogy az “RMDSZ utasítására” június végéig a Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelmi hatósághoz helyezik át. Szerinte a döntés azzal van összefüggésben, hogy a parlamentben éppen ezekben a napokban tárgyalnak az idei költségvetésről, a PSD-nek pedig szüksége van az RMDSZ szavazataira, ezért teljesíti a szövetség kéréseit.

Vádaskodásai közepette Tanasă azonban nem ejt szót a főfogyasztóvédő viselt dolgairól. Nemi erőszak, hatalommal való visszaélés, ittas vezetés – csupán néhány az évek során, Mircea Diacon ellen felhozott vádak közül, amelyekről lapunkban is többször beszámoltunk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások