Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a zöldövezet-szépségverseny fődíját

Átadták a zöldövezet-szépségverseny fődíját Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy idén negyedik alkalommal hirdette meg lakónegyedi szépségversenyét, melynek fődíját ma Tóth Birtan Csaba alpolgármester adta át gondozóinak. A korábbi évek gyakorlatával szemben idén nem kellett nevezni a versenyre, így a város összes zöldövezetét végiglátogató szakmai zsűri döntése örömteli meglepetésként érte a díjazottakat.

A Szemerja negyedbeli Egészségügy sétány 5. szám 9-es tömbházához tartozó zöldövezetet négy idős nyugdíjas gondozza: Diószegi Gizella, Nagy István, Szabó Árpád és Veres Zsuzsa. Jobbára hetvenen felüliek, akik fiatalon, a hetvenes évek elején elsőként költöztek az akkor épített tömbházba. De úgy néz ki, a fiatalabb családokkal is jól kijönnek, elmondásuk szerint a lakóközösségben nincsenek viták, és nemcsak az ő lépcsőházuknál, hanem az egész tömbház mellett és a környéken is gondozottak a kis kertek, gyepfelületek, sok a fa és a virág. (Ebben azért része van a városi köztisztasági vállalatnak is, amely szerződés alapján vágja a füvet, nyírja a sövényt.) Így könnyű volt jó helyet találni a polgármesteri hivatal által fődíjként felajánlott két padnak és asztalnak, amely egy szép diófa alatt várja, hogy lombjai alatt beszélgessenek, pihenjenek a lakók – akik némileg tartanak attól, hogy a fiatalok nem rendeltetésszerűen fogják a padokat használni…

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester maga is leült kicsit beszélgetni a díjazottakkal, Diószegi Gizellával és Nagy Istvánnal (fotó: Bodor Tünde)

További nyereményként az idős zöldövezet-gondozók egy 500 lejes, a Dália kertészeti cégnél levásárolható utalványt, a város által fenntartott szabadidős intézményekbe (mozi, sugásfürdői kezelőközpont és spa) belépőjegyeket és egy emléktáblát is kaptak, melyet a lépcsőház bejáratánál függesztettek ki. A nyertesek jövőre az önkormányzat zöldövezetszépítési programjának keretében 3000 lej értékű javakat igényelhetnek a városi kertészettől.

Hirdetés
Hirdetés

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük