Felhívás!

Ásó alatt Nagybacon és Kisbacon

Ásó alatt Nagybacon és Kisbacon Kovászna megye

Az erdővidéki Nagybaconban és Kisbaconban járva azt tapasztaltuk, hogy mindkét faluban nagyszabású infrastrukturális beruházások zajlanak, melyek optimális esetben a két település lakói számára az életkörülmények szembetűnő javulását kellene hozzák, konkrétabban Kisbaconban a poros, gidres-gödrös utakon való közlekedés végét, Nagybaconban pedig a falu vízellátásának megoldását.

Jelenleg a Kisbacon fele vezető, Bibarcfalva közelében eltérő DC 45-ös jelzésű községi út le van zárva a forgalom elől, helyette Kisbaconba Nagybacon központjából, „a hegyen át” lehet eljutni, az egyelőre még köves, poros DC46-os úton, amelyet azonban az ősz folyamán aszfaltburkolattal lát majd el a munkálatokat végző Kovászna megyei Út-és hídépítő Rt.

Mint a helyszínen Váncza Tibortól, az útügy mérnökétől megtudtuk, a két, Kisbaconba vezető utat leaszfaltozzák (egyiket újraaszfaltozzák, mert azon volt még aszfalt), Kisbacon között is több utca kap majd új burkolatot, így a falun átvezető DC45-öst egészen a Magyarhermány felőli kijáratig leaszfaltozzák.  Hasonlóképpen a 46-os községi utat is leaszfaltozzák a falu végéig, elhaladva a Benedek Elek szobor mellett, ahol kedden épp az útszegélyek lerakásával dolgoztak a munkások. Nagybaconban a Sepsi utcában és az Iskola utcában, valamint Szárazajtán az Újfalu utcában, a ravatalozó fele, valamint a Malom utca egy részében is aszfaltozni fognak.

Simon András baconi polgármester abban reménykedik, hogy míg beállna a rossz idő, a munka nagyja készen lesz, egyidejűleg viszont tart a „bajok későbbi szaporodásától” is, hiszen télen majd az újba tett utakat hótalanítani, csúszásgátlóval szórni is kell.

– Az ígéret szerint már akár a jövő hét folyamán aszfaltozni kezdhetnek, de várjuk ki a végét – mondta az elöljáró, kiegészítve az útépítéssel kapcsolatos információit azzal, hogy Nagybaconban a vízvezetési munkálat körülbelül 70%-os arányban megvan már. Tény, hogy a munkások dolgoznak, ami miatt a falu között jelenleg forgalmi dugóra is kell számítani. Hamarosan nekifognak a vízellátó- és a víztisztító állomások építésének is – tudtuk meg az elöljárótól, aki azért, hogy a dolgok jobban menjenek, személyesen is közbenjár: mint hangoztatta, egy újabban érkező munkáscsoport számára ő szerzett és biztosított lakhatást a faluban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások