Hirdetés
Hirdetés

Ásó alatt Nagybacon és Kisbacon

Ásó alatt Nagybacon és Kisbacon Kovászna megye

Az erdővidéki Nagybaconban és Kisbaconban járva azt tapasztaltuk, hogy mindkét faluban nagyszabású infrastrukturális beruházások zajlanak, melyek optimális esetben a két település lakói számára az életkörülmények szembetűnő javulását kellene hozzák, konkrétabban Kisbaconban a poros, gidres-gödrös utakon való közlekedés végét, Nagybaconban pedig a falu vízellátásának megoldását.

Hirdetés
Hirdetés

Jelenleg a Kisbacon fele vezető, Bibarcfalva közelében eltérő DC 45-ös jelzésű községi út le van zárva a forgalom elől, helyette Kisbaconba Nagybacon központjából, „a hegyen át” lehet eljutni, az egyelőre még köves, poros DC46-os úton, amelyet azonban az ősz folyamán aszfaltburkolattal lát majd el a munkálatokat végző Kovászna megyei Út-és hídépítő Rt.

Mint a helyszínen Váncza Tibortól, az útügy mérnökétől megtudtuk, a két, Kisbaconba vezető utat leaszfaltozzák (egyiket újraaszfaltozzák, mert azon volt még aszfalt), Kisbacon között is több utca kap majd új burkolatot, így a falun átvezető DC45-öst egészen a Magyarhermány felőli kijáratig leaszfaltozzák.  Hasonlóképpen a 46-os községi utat is leaszfaltozzák a falu végéig, elhaladva a Benedek Elek szobor mellett, ahol kedden épp az útszegélyek lerakásával dolgoztak a munkások. Nagybaconban a Sepsi utcában és az Iskola utcában, valamint Szárazajtán az Újfalu utcában, a ravatalozó fele, valamint a Malom utca egy részében is aszfaltozni fognak.

Simon András baconi polgármester abban reménykedik, hogy míg beállna a rossz idő, a munka nagyja készen lesz, egyidejűleg viszont tart a „bajok későbbi szaporodásától” is, hiszen télen majd az újba tett utakat hótalanítani, csúszásgátlóval szórni is kell.

– Az ígéret szerint már akár a jövő hét folyamán aszfaltozni kezdhetnek, de várjuk ki a végét – mondta az elöljáró, kiegészítve az útépítéssel kapcsolatos információit azzal, hogy Nagybaconban a vízvezetési munkálat körülbelül 70%-os arányban megvan már. Tény, hogy a munkások dolgoznak, ami miatt a falu között jelenleg forgalmi dugóra is kell számítani. Hamarosan nekifognak a vízellátó- és a víztisztító állomások építésének is – tudtuk meg az elöljárótól, aki azért, hogy a dolgok jobban menjenek, személyesen is közbenjár: mint hangoztatta, egy újabban érkező munkáscsoport számára ő szerzett és biztosított lakhatást a faluban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások