Felhívás!

Árvizek Erdővidéken

Árvizek Erdővidéken Kovászna megye

A hétvége áradásokat hozott Erdővidéken is. A kistérség szinte minden szegletéből nagy vizekől érkeztek hírek, a legsúlyosabb helyzet Ürmösön alakult ki szombaton, ahol egy megáradt patak személygépkocsikat is magával sodort.
Szombat délután, egy felhőszakadás következtében nagy erejű áradás söpört végig az Erdővidékhez tartozó, de már Brassó megyében található Ürmös faluban. A jelentések szerint a falu központján átfolyó, megáradt patak járműveket sodort magával, elöntött tucatnyi gazdaságot, az emberek kilakoltatására azonban nem volt szükség. A Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU) Brassó megyei kirendeltsége szerint a készenlétisek hordozható motoros szivattyúkkal siettek az emberek segítségére, hogy az udvarokról a vizet kipumpálják.
Tegnap kora délután áradást jeleztek Erdővidék másik fertályából, Kisbaconból és Nagybaconból is, ahol a Barót-patak öntött ki, de Bölön központját is elárasztotta ismét a víz. Itt ugyanaz a patak okozott ismét gondot, mely 2010-ben kétszer is megkeserítette az itt élők napjait.
Mind Kovászna, mind Brassó megyében ma estig sárga jelzésű, heves esőzésekre figyelmeztető előrejelzés van érvényben, mely szerint a lehulló csapadék mennyisége a 20, de elszórtan az 50-60 litert is elérheti négyzetméterenként. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.