Felhívás!

Árkoson a nőtanácsosok

Tartalmas és eredményes volt a március 17–18-án Árkoson megszervezett székelyföldi önkormányzati képviselőnők és nőszervezetek találkozója, amelyen közel 70 önkormányzati tanácsos, képviselő és alpolgármester vett részt Kovászna, Hargita és Maros megyékből.

A résztvevők hasznos előadásokat hallhattak az önkormányzati költségvetés összeállításáról Kovászna Megye Tanácsának gazdasági igazgatójától, Veres Jánostól, a közigazgatási kommunikációról, a településkép kialakításáról dr. Székely Kinga egyetemi tanártól, nyilvános megjelenésről és beszédről pedig Forró Gyöngyvér kommunikációs tanácsadótól, de a nőszervezetek elmúlt négyéves tapasztalatairól és az idei tervekről is szó esett.
A kétnapos képzés megnyitóján Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke hangsúlyozta, házigazdaként fontosnak tartották, hogy egy olyan hiánypótló képzést szervezzenek a tanácsosnőknek, amellyel segíthetik munkájukat.
– Nagy a lelkesedés és a tenni akarás a nőszervezetben. A székelyföldi nőszervezetek szilárd magot jelentenek, mert ahhoz, hogy egy közösséget megtartsunk, következetesnek és keménynek kell lennünk. A munkánkban benne van a lelkünk. Feladatunk, hogy egymást erősítsük és építsük — fogalmazott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke a szervezet munkájának értékeléseként, amelynek eredményességét az országszerte működő 23 területi/megyei szervezet és 240 helyi szervezet támasztja alá.
A székelyföldi területi és megyei nőszervezetek vezetői ismertették idei terveiket, programjaikat. Zárásként leszögezték: támogatják egy mobil mammográfiás szűrőállomás beszerzését, amely nagymértékben elősegítené a szebbik nem esetében oly gyakori betegség, a mellrák kialakulásának megelőzését. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.