Felhívás!

Arcátlan tolvajok Sepsiszentgyörgyön

Arcátlan tolvajok Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Sajnos a megyeszékhelyen egyesek a közvagyon, a közös jelző alatt azt értik, hogy azt haza lehet vinni, illetve akadnak szép számban olyanok is, akik felvágásból, erőfitogtatásból rongálnak, és ezt napi szinten teszik.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnoktól érdeklődtünk egy, a sepsiszentgyörgyi Székely Szabadság Téren megesett rongálásról (padot törtek össze), és kiderült, hogy az ilyen vagy ehhez hasonló vandalizmus szinte mindennapos, mi több, egyes polgárok szarkamód lopják a közvagyont.

– A szóban forgó padot a napokban megjavítjuk, bár a városban már több ilyet összetörtek. Aggasztó, hogy egyesek az utóbbi időben napi szinten elforgatják a közúti szabályokat jelző táblákat, ezzel akár mások épségét is veszélyeztetik. De ilyen táblákat többször ki is döntenek, legutóbb pedig a főtéren, a Székely Mikó Kollégium sarkánál lévő öntött vasakat vették ki tiplistől, dobták félre. Valakiben túltengett az erő. Máshol a virá­go­kat lopkodják: legutóbb a Kossuth Lajos-szobornál fosztották ki a virágágyást, félszáz virágot gyökerestől elvittek – részletezte Czimbalmos.

Olyan esetről is beszámolt, amikor jól öltözött néni a kutyáját sétáltatta éppen a Lábasház előtt, a kezében zacskó és kis ásó. Megállt egy virággruppnál, lehajolt, komótosan kiásott egy szép virágot gyökerestől, majd betette a zacskóba, és folytatta volna a napi sétát.
– Egyeseknek a közvagyon fogalom azt jelenti, hogy haza lehet vinni mindent. Sajnos az is gond, hogy senki nem jelenti az ilyen incidenseket. A Mihai Viteazul téren is sok a rongálás, lopás, pedig körbe van véve tömbházakkal a tér, nem létezik, hogy senki soha ne lásson semmit – panaszolta a városgondnok. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások