Felhívás!

Antal Árpád: terv szerint haladnak a terelőút előkészítési munkálatai

Antal Árpád: terv szerint haladnak a terelőút előkészítési munkálatai Kovászna megye

Terv szerint haladnak a sepsiszentgyörgyi terelőút előkészítési munkálatai, hamarosan elkészül a megvalósíthatósági tanulmány, az év végéig pedig a kisajátításokra is sor kerülhet – nyilatkozta Antal Árpád polgármester egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

“Múlt héten tárgyalásokat folytattunk a tervezővel, még ebben a hónapban befejezik és átadják a megvalósíthatósági tanulmányt. A tervek szerint az év végéig be kell fejezni a kisajátításokat, jövő januárban pedig el kell indítani a közbeszerzést a kivitelező kiválasztására – mondta el Antal Árpád az Agerpres hírügynökségnek.

Sepsiszentgyörgy terelőútja – melynek tervezési munkálatairól 2018 tavaszán írták alá a szerződést – megközelítőleg 8 kilométer hosszú lesz, és a tervek szerint 2022-ben adják át a forgalomnak.

Az új útszakasz Szotyor, Kilyén és Sepsiszentgyörgy elkerülését tenné lehetővé a 12-es országúton közlekedők számára.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) tájékoztatása szerint a jövendőbeli terelőút csökkenti majd a Sepsiszentgyörgyön való áthaladás idejét, valamint javítja majd az árú- és személyszállítás körülményeit, a közlekedés biztonságát, és az életminőséget.
 
(Agerpres)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.