Hirdetés
Hirdetés

Antal Árpád megfellebbezi a bíróságon a diszkriminációellenes tanács döntését

Antal Árpád megfellebbezi a bíróságon a diszkriminációellenes tanács döntését Kovászna megye

Megfellebbezi a bíróságon Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) döntését, amellyel a testület figyelmeztetésben részesítette, amiért – megítélése szerint – diszkriminatív módon járt el egy állás meghirdetésekor.

A sepsiszentgyörgyi polgármester ellen a Dan Tănasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) emelt panaszt a CNCD-nél, arra hivatkozva, hogy magyarul nem tudó románokat diszkriminált, amikor 2016 novemberében a magyar nyelvtudást feltételként szabta meg egy sofőri állás betöltéséhez.

Hirdetés
Hirdetés

Egy csütörtöki sajtótájékoztatón Antal Árpád azt mondta, a diszkriminációellenes tanács a panasz nyomán figyelmeztetésben részesítette, amellyel nem jár pénzbírság, mégis megfellebbezi a döntést a bíróságon, egyrészt mert igazságtalannak tartja azt, másrészt pedig mert rontja a megítélését.

Az elöljáró hangsúlyozta, sokszor tettek már feljelentést ellene a CNCD-nél, és a testület mindig neki adott igazat. Ezúttal azért nem jelent meg az ügyben tartott tárgyaláson, mert úgy érezte, hogy “egyértelműek a dolgok”. Antal Árpád úgy véli, ebben az ügyben a panasztevő megtévesztette a diszkriminációellenes tanácsot, amely vélhetően nem ellenőrizte az elé terjesztett információk valóságtartalmát, “ha ugyanis megtette volna, minden bizonnyal nem ezt a döntést hozta volna”. A polgármester szerint a feljelentés tárgyát képező, az újságokban is megjelent álláshirdetésben – egyebek mellett – egy idegen nyelv ismeretét szabták meg feltételként, nem szerepelt benne olyan kitétel, miszerint a jelentkezőnek ismernie kell a magyar nyelvet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük