Felhívás!

Antal Árpád: ha nem vigyázunk, karantén alá kerülhet Sepsiszentgyörgy

Antal Árpád: ha nem vigyázunk, karantén alá kerülhet Sepsiszentgyörgy Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön a koronavírus fertőzöttségi ráta meghaladta az 5 ezreléket – közölte csütörtöki online sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester, hozzátéve, hogy “a város a karantén alá vonás irányába tart”.

Az elöljáró elmondta, jelen pillanatban Sepsiszentgyörgy 5 és 6 ezrelék között van, és ha az emberek nem vigyáznak, a város a karantén alá vonás irányába fog tartani, ahelyett, hogy 3 ezrelék alá csökkenne, hogy a gyerekek visszatérhessenek az iskolába. 

Antal szerint ha a COVID-19-cel diagnosztizált személyek száma tovább emelkedik, újabb korlátozások léphetnek életbe a vírus terjedésének korlátozása érdekében.

“Ha folytatódik a növekvő tendencia, sajnos durvább döntésekre számítok. Látjuk, mi történik egész Európában, gyakorlatilag csak Kelet-Európában nem hoztak még szigorúbb intézkedéseket. Tudjuk, hogy választásokhoz közeledünk, de ha emiatt elkerüljük bizonyos intézkedések meghozatalát, a választások után kétszer olyan szigorú döntésekre lesz szükség, hogy kompenzálni lehessen a meg nem hozott döntéseket” – tette hozzá.

A polgármester úgy véli, sokan elbagatellizálják a járványveszélyt, pedig minden állampolgárnak védekeznie kellene, hogy az egészségügyi rendszer ne omoljon össze a rengeteg páciens miatt.

“Súlyos helyzetben vagyunk, és úgy látom, hogy sokan megpróbálják bagatellizálni a helyzetet, ahelyett, hogy komolyan vennék. (…) Látjuk jól, hogy az elmúlt néhány hétben megduplázódott az intenzív osztályon kezelt személyek száma, és ez jelenti a legnagyobb problémát. Mi, akik viszonylag enyhe tünetekkel átvészeltük a betegséget, mondhatjuk azt, hogy végül is itt vagyunk, nem haltunk meg, rendben vagyunk, (…) de másrészt látjuk, hogy sokan az életükért küzdenek a kórházakban” – hívta fel a figyelmet Antal.

Az elöljáró felelős viselkedésre hív mindenkit az egészségügyi rendszer megóvása érdekében.

“Nagyon nagy gondok vannak, és úgy gondolom, hogy mindenki sokkal felelősségteljesebb kellene legyen, és ahelyett, hogy véleményt mondanánk, nézzük meg, hogy mindenki egyénileg hogyan tudja segíteni az egészségügyi rendszert” – zárta mondandóját Sepsiszentgyörgy polgármestere.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 5., 15:13
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Az a furcsa , hogy szamos varosban , ahol folyamatosan fittyet hanynak a szabalyok betartasara – lasd a TV hireit- alacsony a fertozottsegi arany. Varosunkban , merem allitani , odafigyelnek az emberek magukra es kornyezetukre meg akkor is , ha nem meggyozodesbol teszik.Honnan akkor ez az 5-6 %???Es ne jojjenek azzal , hogy sok helyen keves tesztet vegeznek!! Vegeztessenek ha mar rajottek , hogy kilog a lolab!!!!

 • User
  Dátum: 2020. november 5., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Az emberek kb. negyede viseli szabályosan a maszkot, negyede nem viseli, fele pedig díszként hordja az orra vagy az álla alatt. A rendőrség naponta kb. 10-15-öt büntet meg. A nagyobb baj viszont az, hogy a DSP még a családon belüli, tünetes kontaktokat sem tudja kiszűrni, akik vígan terjesztik a vírust munkahelyen, üzletben, úton-útfélen. “Csak meghűltek” -mondják. Az elvégzett tesztek száma is nagyon alacsony, lakosságarányosan számolva kb. fele az országos átlagnak. Ha mégis karanténra kerülne a sor (reméljük nem), a legfelelőtlenebbek lesznek a leghangosabbak.

 • User
  Dátum: 2020. november 5., 22:40
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az emberek 90 %-a hordja a maszkot zárt helységekben is és azon kívül is. Ebből az ķövetkezik hogyha az a rongyocska bármit is érne akkor az esetek száma csökkenne és nem nőne. Kár a gőzért mert a forgatókönyv szerint már tavasza is tervbe vették a lezárást lásd a különböző fősodrásu tv híradásait. A forgatókönyv már megvan írva már csak meg kell magyarázni az embereknek és ők megmagyarázzák és mi el is hisszük.