Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Antal Árpád fellebbezést nyújt be a magyar zászlók kitűzése miatt kirótt bírság ellen

Antal Árpád fellebbezést nyújt be a magyar zászlók kitűzése miatt kirótt bírság ellen Kovászna megye

Bíróságon nyújt be fellebbezést a Kovászna megyei prefektus által kirótt 10.000 lejes bírság ellen, amelyet a zászlók kitűzését szabályozó törvény be nem tartása miatt szabott ki rá a kormány képviselője – közölte kedden Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Antal Árpád elmondta, a korábbi, hasonló ügyben kirótt büntetéseket is megtámadta a bíróságon, és alapfokon pert is nyert. “Úgy vélem, a prefektus úrnak semmi oka nem volt arra, hogy engem megbírságoljon” – szögezte le az Agerpres hírügynökségnek Antal Árpád.

A Kovászna megyei prefektusi hivatal idén is – akárcsak tavaly – tízezer lejes bírságot állapított meg, miután a sepsiszentgyörgyi városvezetés a március 15-ei nemzeti ünnepre piros-fehér-zöld díszítőelemeket helyezett ki az utcákra és közterekre.

Hirdetés
Hirdetés

Sebastian Cucu prefektus kifejtette, az 1994/75-ös törvény és a 2001/1157-es kormányhatározat értelmében más államok zászlaját Románia területén csak hivatalos látogatások vagy nemzetközi ünnepségek alkalmával szabad kitűzni, és csakis hivatalos épületekre, illetve a törvény által megszabott közterületekre.

A prefektus hozzátette, a bíróság csak részben adott helyt a polgármesteri hivatal fellebbezésének, lecsökkentve a bírság összegét. Kijelentette ugyanakkor, hogy az adott körülmények között illegális volt kitűzni a magyar zászlót, így maga is fellebbezést fog benyújtani.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 27., 11:36
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Mi az a 10000 lei ? Egyszerüen nem szabadna ebből ügyet csinálni ! De ha nem lennének ezek a nyilatkozatok ezek az újságcikkek ,nem lenne mivel elterelni az emberek figyelmét a valóságtól. Jönnek a választások mindennel elökell ruklolni amivel ugyérzik a politikusok ,hogy megszolithatják a választó polgárokat . Szinjáték ez a zászlos cirkusz ugyanúgy mint a Dan Tanase is ,aki valamikor RMDSZ tag volt .Az oktatással ,a betegellatasal a lakósság életszinvonal növekedésével kellene foglalkozni ,csak azzal munka lenne ,gondolkodni kellene ,amire nincs szellemi kapacitás ,nincs akarat .Addig amig sötétben éhesen tartják s nyájat ,könnyü terelni .

 • User
  Dátum: 2019. március 28., 9:12
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Mit jelent az, hogy nem szabad ügyet csinálni? A polgármester fizesse ki a 10 ezer lejes büntetést, s fogja be a pofáját? Márcis 15-én többé ne díszítse ki szimbólumainkkal a főteret? Vedeljünk át románokká, s akkor tényleg nem lesz ügy. Ügyefogyottak leszünk mind, mint az ilyen hozzászólók…

 • User
  Dátum: 2019. március 28., 12:52
  ÉRTÉKELÉS: 25

  Kérdésem ön mivel járult a régio fejlesztéséhez ? Ügyefogyott ,kicsinyes az ilyen gondolkodású ember akit lehehet széditeni ,itt vannak a komoly gondok mikor ennyire szük látokörüek kommentálnak .A Ceausescu idoben 70 es 80 as 90 es években is tanultak magyarul söt magyar tagozatú egyetemek léteztek amelyet a mai napra elveszitettünk . Nem attol vagyunk magyarok ,székelyek ,hogy Március 15 én zaszlo van a fötéren . Gazdaségii ,szellemi fejlödest és sok mas dolgot lehet felhozni amit más régiok elértek zászló nélkül Nagyon fontos az idenitásunk megtartása de azt nem a zászlók kitüzésével érjük el.
  Ahhoz jol képzett ,tanult emberekre ,nem höbörgökre van szükség !!!!

 • User
  Dátum: 2019. március 28., 21:41
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Lassan az emberek kezdenek rajonni, hogy a zaszlologatas csak szemfenyvesztes, ami betevo falat az udmr szamara, ha nem lenne, ki kellene talalni foleg igy valasztasok elott, Csak az a baj, hogy meg a java ma is beveszi es fut szavazni az udmr-ra, aki majd megvedi a bajtol.

 • User
  Dátum: 2019. április 2., 11:55
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nemzeti ügyekben még sehol sem értek el eredményt a nemzeti szimbólumokhoz való görcsös ragaszkodás nélkül. Menj el pl. Barcelónába, s nézd meg, ki vannak-e tűzve a katalán zászlók. Spanyolt nem is igen látsz. A zászlók is pont olyan fontosak, mind a gazdasági fellendülés. Valós gazdasági felendülést viszont csak széles körú autonómiával érhetünk el Székelyföldön, addig kiszipolyoz a román állam. Az autonómiaküzdelem első lépése pedig nemzeti szimbólumaink megvédése. Anélkül az autonómia olyan lenne, mint a szex nő nélkül.

 • User
  Dátum: 2019. április 3., 0:54
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Azt kérdezi Szindbád Az azonos című filmtől Vendelin vendéglőstől ,És hol vannak a különböző mustárok?’ Én meg azt kérdezem,hogy HOL VANNAK a székely zászlók a házak utcai faláról?A magántulajdon szent és sérthetetlen,oda még a Basescu sasszeme meg Tanase üvegszeme sem láthat el.Ajánlom ,hogy számolják meg egy -egy faluban hány házon van kitűzve.Szánalmasan KEVÉS!

 • User
  Dátum: 2019. április 3., 14:30
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Akinek volt gyerekszobája azt álltalában meg is tanították ,hogy semmihez nem ragaszkodunk görcsösen mert az soha nem vezet eredményhez .