Hirdetés
Hirdetés

Angyaljárás utáni hegymászás

A Pro Zabola Egyesület karácsony második ünnepén idén is megszervezte a már hagyományosnak számító Csipkés Adventures elnevezésű túrát.

A résztvevők hétfőn reggel 9 órakor indultak útnak a zabolai sportcsarnok elől, és a Nyulak-tava, Csere-domb, Odor-kútja, Mihályka-teteje, Erős-oldal, Hintófa, Szilváskert nevű erdős részeken végighaladva érkeztek meg a túra közepének számító helyszínre, az Aratás-pusztára. Itt a résztvevőket forró teával és forralt borral várták, a kovásznai 109-es számú Havadtőy Sándor Cserkészcsapat pedig gyermekprogramokkal foglalkoztatta a jelenlévőket. Rövid szünet után a túrázók tovább folytatták útjukat, a Gerendabérc, Közhegy-nyaka és Pészka-tető érintésével a délutáni órákban értek vissza a Kónya Endre Sportcsarnokhoz, ahol jól megérdemelt zsíros kenyérrel, meleg innivalókkal, tábortűzzel és egy kis meglepetéssel fogadták őket.

Péter Levente, a Pro Zabola Egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, a 14,5 kilométer hosszú útvonalon mintegy 180-an haladtak végig. Hozzátette: az egyesület tagjai nagyon fontosnak tartják, hogy az ősidők óta ismert helynevek ne merüljenek feledésbe, és hogy az emberek ismerjék és használják azokat, így a túra során helynévtáblákat is kihelyeztek. Végül köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták az esemény megvalósulását. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük